Tevekkelna Allah ne demek ?

Koray

New member
Tevekkelna Allah: "Bismillah, Allah’a Emanet Olun!"

Forumdaşlar,

Hadi gelin bugün biraz eğlenelim ve ciddiyetten uzaklaşıp, biraz kelime oyunlarıyla aramıza keyifli bir sohbet açalım. Herkesin dilinde dönüp duran, "Tevekkelna Allah" ifadesine biraz daha yakından bakalım. Belki her gün kullandığınız ama bir türlü "neden" dediğinizi düşündüğünüz o ifadenin derin anlamlarını bulalım. Hani şu, "Eee, hadi bakalım! Tevekkelna Allah!" dediğinizde sanki bir şeyler yolunda gitmeyecek gibi bir hisse kapılırsınız ya, işte tam olarak o anın gücünü keşfedeceğiz! Bütün forumdaşlardan neşeli bir "Tevekkelna Allah!" bekliyorum, bakalım kim ne anlama geliyor! 😄

Hadi, gelin biraz erkeklerin çözüm odaklı yaklaşımına, kadınların ise empatik ve ilişki odaklı bakış açılarına bu "Tevekkelna"yı mizahi bir şekilde inceleyelim. Hazır olun, zira bu yazı biraz kahkaha, biraz düşünce, biraz da “Aaaa, demek öyle!” anlarıyla dolacak!

Erkeklerin Stratejik “Tevekkelna” Anlayışı: Bütün Dünyayı Düşün, Ama Allah’a Bırak!

Şimdi erkekler, gelin buraya! Kafada türlü hesaplar, çözülmesi gereken problemler, “acaba şunu mu yapsam, bunu mu?” gibi stratejik düşünceler dönerken, bir de bakarsınız “Tevekkelna Allah” demişsiniz. Duygusal açıdan, biraz "Bismillah" havası var, ama stratejik bakış açısıyla durum tamamen farklı!

Erkeklerin gözünde, "Tevekkelna Allah" aslında bir iş planının ya da çözüm odaklı bir hareketin son noktasıdır. İşi ciddi ciddi düşündükten sonra, "Evet, her şey hazır, yapmam gereken her şeyi yaptım, ama son sözü Allah'a bırakıyorum!" diye bir nevi bir teslimiyet moduna geçiyorlar. Başka bir deyişle, onlar için bu, "Risk al, ama gerisini Allah’a bırak!" felsefesinin çok net bir ifadesi.

Örneğin, sabah kahve almak için gittiğiniz bakkalda, “Ya bu kahveyi nasıl yaparım, bir yandan işim var, bir yandan kafamda planlar...” diye düşünürken, sonunda "Tevekkelna Allah" diyerek kahvenizi alıyorsunuz. Strateji tamam, kahve hazır, ama sonucun ne olacağı ise tamamen ilahi takdire kalmış!

Hadi, erkek forumdaşlar! Eğer stratejik bakış açısıyla "Tevekkelna Allah" kullanıyorsanız, bunun arkasındaki büyük çözüm odaklı düşünceyi anlatın! Ne dersiniz, "Allah’a emanet olun!" demek, sadece işe başlamak için bir cümle mi, yoksa kayıtsız bir teslimiyet mi? 🤔

Kadınların Empatik “Tevekkelna” Anlayışı: Biraz Bırak, Ama Allah’a Güven!

Şimdi sıra kadınlarda! Bir düşünün, sabah işe giderken bir kadının aklında neler olabilir? İşler, sorumluluklar, ilişkiler... Ama bir anda "Tevekkelna Allah" diyerek, sabahın erken saatlerinde biraz rahatlar. Kadınlar için bu cümle, yalnızca çözüm odaklı bir yaklaşım değil, aynı zamanda duygusal dengeyi sağlamak için de bir araçtır.

Kadınlar, işleri halletmeden önce herkesin ruh halini düşünürler. "Bu çocuğun ödevini yaptım mı?", "Eşim işe gitti mi?", "Arkadaşım nasıl, iyi mi?" gibi binlerce soruyu kafasında hızla geçirirken, bir yandan da kişisel yaşamlarına dair endişelerle dolup taşabilirler. Ama tam o noktada, büyük bir içsel farkındalıkla "Tevekkelna Allah" diyerek işleri bir kenara bırakırlar. "Ben elimden geleni yaptım, Allah’a bırakıyorum!" düşüncesi, onları hem toplumsal hem de duygusal açıdan dengeye getirir.

Bence kadınların "Tevekkelna Allah" kullanırken en güzel yönü, sadece bir teslimiyet değil, aynı zamanda bütün o karmaşık dünyalarını bir an için de olsa yavaşlatabilmeleridir. "Evet, bir şeyler istediğim gibi gitmeyebilir ama Allah’a güveniyorum." Bu, aslında kadınların toplumsal ve duygusal ilişkilerini, karşılaştıkları zorlukları çözmeye dair gösterdikleri derin empatiyi simgeler.

Kadın forumdaşlar! Tevekkelna Allah’ı kullandığınızda ne hissediyorsunuz? Bu bir çözüm mü, bir rahatlama mı, yoksa sadece içsel bir denge arayışı mı? 😄

Tevekkelna Allah: Biraz Komik, Ama Bir O Kadar Derin!

Şimdi sizlere bir sır vereyim: “Tevekkelna Allah” aslında hem komik, hem de derin bir anlam taşıyan bir cümle. Bir yandan işler çok karmaşık hale geldiğinde, bu cümleyi söyledikten sonra sırtınızda büyük bir yük kalkıyormuş gibi hissedersiniz. Ama diğer yandan, bu kadar basit bir cümleyi çok kolay söyleyebilmek, bazen insanı gülümsetir. Yani düşünsenize, hayatınızın en büyük kararlarını verdiğinizde, yapmanız gereken tek şey “Tevekkelna Allah” demek! Nasıl olsa, işler Allah’a kalmış. 😎

Çünkü, gerçekte “Tevekkelna Allah” demek, yaşamın her türlü zorluğuna karşı bir tür mental ‘reset’ düğmesi gibi. “Peki ya işler yolunda gitmezse?” diye sorarsanız, o zaman da diyebilirsiniz ki: “Hiç üzülme, her şey Allah’ın takdiri.” Bu cümleyi söylediğinizde, hemen bir rahatlama gelir. Sanki evrende her şey yoluna girecekmiş gibi bir hisse kapılırsınız.

Hadi, Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Şimdi forumdaşlar, “Tevekkelna Allah” deyince aklınıza neler geliyor? Hem erkeklerin stratejik, hem kadınların empatik bakış açılarıyla bu ifadenin hayatımıza nasıl yansıdığını düşünün. Sadece bir cümle mi yoksa yaşamın zorlukları karşısında verdiğimiz bir tepki mi? Hep birlikte biraz düşünelim ve tabii ki gülelim!

Yorumlarınızı bekliyorum, bakalım siz de bizim kadar eğlenebildiniz mi? 😄