Anasayfa / Kripto Para / Bitcoin ve Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin ve Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin ve Bitcoin Madenciliği Nedir?

Bitcoin, 2009 yılında Satoshi Nakamoto adlı bir kişi tarafından blockchain teknolojisinin devamlılığını sağlamak amacıyla bulunan kripto para birimidir. Aslında sadece bir algoritmadan oluşan bu kripto para birimi, dünyaya sadece ve sadece bir pdf yazısı ile sunuldu.

İlk çıktığı zamanlarda 0,09 dolar olan bitcoinin fiyatı , bu makalenin yazıldığı sıralarda 11000 dolar civarında seyretmektedir. 2008 yılında 21 milyon adet üretilen bitcoinden çıkarılmayan yaklaşık 4 milyon kadar bitcoin kalmıştır ve çıkarılan bu 17 milyon bitcoinin şuanki yaklaşık piyasa hacmi 100 milyar dolardır.

Bitcoin madenciliği ise algoritma havuzunu bilgisayarınıza indirerek bu havuzda doğru algoritmaları bulana dek havuzda algoritma avı yapmaktır. Bu işlemi yapmadan önce kullanıcıların bir e-cüzdan alması ve doğru algoritmaları bulduklarında elde ettikleri ganimeti bu cüzdana yönlendirmeleri gerekmektedir.

Günümüzün popüler mesleği haline gelen bitcoin madenciliğinde tüketilen elektrik enerjisinin inanılmaz boyuta ulaştığı söylenmektedir. Günümüzde bitcoin için tüketilen elektrik enerjisi Türkmenistan’ın tükettiği elektrik enerjisine eşit olduğu saptanmıştır.

Ayrıca bitcoin için yaklaşık olarak 15 TWh güç tüketimine gerek duyulmaktadır. Bu gibi ciddi güç tüketen işlem için ciddi manada yatırımlar yapılarak mining makinaları kurulmaktadır. Hatta çoğu firma sırf mining için kullanılabilmesi için anakart ve ekran kartı üretimine başlamıştır. Fakat bu anakart ve ekran kartlarına verdikleri garanti süresi 2-3 ay kadardır. Burdan bile mining işleminin cihazınızı ne kadar yorduğu anlaşılabilir.

Çoğu ülkede bu elektrik enerjisi, alternatif enerji sistemlerinden kazanılan enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek sağlanmaya başlanmıştır.


İlginizi Çekebilir

Blockchain Çalışma Prensibi

Blockchain Nasıl Çalışır?

Blockchain Nasıl Çalışır? Blockchain, şifrelenmiş bir veri tabanını ifade etmektedir. Blockchain ile alıcı ve satıcı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: