Akıllı telefon kesiminde 2010 yılından itibaren yaşanan esaslı değişimin meyveleri sonunda toplanmaya başladı. Bu kapsamda taşınabilir dünyada devasa bir büyüme yaşanırken, gün geçtikçe akıllı hale gelen telefonlar da günlük hayatımızın en büyük vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Durum bu türlü olunca taşınabilir oyunlar, PC ve konsol üretimlerinin önüne geçmeye başladı.
En çok para harcanan taşınabilir oyunlar açıklandı
Taşınabilir kesimin tahlilindeki en güçlü araçlardan biri olarak kabul edilen Sensor Tower, kısa müddet evvel şubat ayının en çok para harcanan taşınabilir oyunlarını açıkladı. Geçen ayın şampiyonu 225 milyon doları kasasına koyan Honor of Kings oldu. İmale en çok para harcayan ülke yüzde 95,2 ile Çin oldu. İkinci sırada yüzde 2,5 ile Tayvan, üçüncü sırada ise yüzde 1 ile Tayland yer aldı.
Şubat ayında en çok para harcanan ikinci taşınabilir oyun 205 milyon dolarla PUBG: Mobile oldu. Çin, yüzde 64.2 ile üretime en çok para harcayan ülke olurken, ABD de yüzde 7,7 ile ikinci ülke unvanını aldı. Türkiye ise bu ay PUBG: Mobile’a en çok para harcayan ülkelerin ortasında yer almadı.
Global taşınabilir oyun pazarı, Şubat 2022’de App Store ve Google Play Store platformlarından toplamda 6,6 milyar dolar elde etti. Geçtiğimiz yılın tıpkı devrine nazaran yüzde 7,6 oranında düşüş yaşadı. Birebir vakitte Şubat 2022’de taşınabilir oyunlara en çok para harcayan ülke 1,9 milyar dolarla toplam harcamaların yüzde 28,6’sını oluşturan ABD oldu. Japonya yüzde 18,8 ile ikinci sırada yer alırken, Google Play Store’un etkin olmadığı Çin ise yüzde 17 ile üçüncü sıradan kendine yer buldu.
Pekala siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce taşınabilir oyun dalının gidişatı nasıl? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.