Anasayfa / Girişimcilik / İş Geliştirme Süreç Değerlendirmesi ve Finansman

İş Geliştirme Süreç Değerlendirmesi ve Finansman

Süreci Tekrar Tekrar Değerlendirin

Eğer yukarıda temel hatları ile sayılan iş geliştirme süreçlerinin herhangi bir aşamasında sorunlarla karşılaşırsanız bu sorunların hangi sebeplerle ortaya çıktığını bulup çözüm yolları üretmelisiniz. Öncelikle hedeflerinizin ulaşılabilir ve gerçekçi olup olmadığını yeniden gözden geçirin. Eğer hedefleriniz gerçekçi değilse o zaman bunları revize etmeli ve yeni hedefler ortaya koymalısınız.

İlk düşündüğünüz fikri revize edebilmek için belirli şartların gerçekleşmesi gerekir. Bunlar;

İyi bir ürün veya hizmetin geliştirilmesi illa da bu ürünün veya hizmetin geniş bir tüketici kitlesi tarafından talep göreceği anlamına gelmez.

Fikir aşamasında çok gerçekçi ve kullanışlı gibi görünen bir ürün gerçekte teknik olarak yapılması mümkün olmayan bir ürün olabilir veya bu ürünle ilgili geçerli performans standartlarına uymayabilir.

Bir başkası sizden önce sizin üretmeyi ve satmayı düşündüğünüz ürünü piyasaya sürmüş olabilir ve siz bunu sonradan öğrenebilirsiniz.

Fikir Geliştirme Sürecinin Finansmanı

Fikrinizi uygulamaya geçirebilmek için gerekli olan kaynağın bulunması birçok yatırımcının karşı karşıya kaldığı en büyük ve en önemli sorunlardan birisidir. Ürünün geliştirilmesi aşamasında başlangıçta hesapladığınız yatırım tutarında daha sonradan revizyonlar yapmanız gerekebilir. Bu konularda tecrübeye sahip değilseniz maaşlı çalıştırabileceğiniz süreç geliştirme uzmanlarını kadronuza katabilirsiniz. Bu pozisyonda çalışacak olan yetkili yapacağı pdf eğitim dokümanları ve sunumlar ile ekibin geri kalanını da eğitecek bir personel olmalıdır. Bu sayede ekip olarak uzmanlaşma ve gelişme şirketiniz içinde başlayacaktır.

Yeni bir iş kurarken ve hatta mevcut bir iş yerini genişletirken kullanılan finansal kaynakların başında banka kredileri gelir. Esasen Devlet ve diğer birçok kurum ve kuruluş tarafından bu konuda destek kredileri girişimcilerin kullanımına sunulmuştur. Gerek ödeme koşulları gerekse maliyeti çok daha uygun olan bu kredilerin birçok girişimci tarafından kullanılmadığı ve bunun en önemli sebebinin de insanların hangi krediyi hangi şartlarda ve nerelerden kullanacakları konusunda yeterince bilgi sahibi olmaması gelmektedir. Kitabın ilerleyen bölümlerinde KOBİ’lerin kaynak sağlayabilecekleri finansal olanaklara ve kredi alabilecekleri kurum ve kuruluşlara ilişkin çok detaylı bilgiler verilmiştir. Burada sadece banka kredileri dışında kaynak sağlanabilecek diğer bazı finansman imkanlarının belirtilmesi ile yetinilecektir.

Sermaye veya ortaklık payının bir kısmının başka şahıslara satılması veya hisse senedi ihracı yoluyla kaynak temini,

Risk sermayesi yatırım ortaklıklarından (venture capital) kaynak temini,

Aile fertlerinden borç yada hibe almak suretiyle kaynak temini,

Başka bir firma ile iş ortaklığı kurmak suretiyle kaynak temini.

Projenizi hayata geçirebilmek için ihtiyaç duyacağınız kaynak tutarının projenin her aşamasında değişebileceğini ve bu nedenle kaynak ihtiyacınızı her aşamada revize etmeniz gerektiğini unutmayın.


İlginizi Çekebilir

Sevilen oyun imalcisi, Blizzard ile birleşti!

Oyun dalında birtakım isimler hiç unutulmaz. O denli firmalar var ki onların bir iş üzerinde çalıştığını duyduğumuzda bile heyecanlanıyoruz ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.