Anasayfa / Genel / Yatırıma ve tarımsal üretime Hazine taşınmazı desteği

Yatırıma ve tarımsal üretime Hazine taşınmazı desteği

2023 yılı Bütçe Gerekçesi’nden yaptığı derlemeye göre, Hazinenin özel mülkiyetinde veya bütçe hüküm ve tasarrufu altında bağcıklı taşınmazların tarım, hayvancılık ve turizm sektörünü sübvansiyon yönündeki projelerde kullanılması uygulaması sürdürülecek.

Ayrıca, proje bazlı yatırımlara yerey desteği sağlamak için dahi Hazine taşınmazları sunma edilecek.

Yatırım teşvikleri kapsamında her yıl 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz, terbiye, tarım ve hayvancılık, turizm ve başka gayeli yatırımlar için ilana çıkarılırken yerde yılın 8 ayında proje bazlılar bile karışma, 52 milyar 960 milyon lira tutarlı ve 6 1000 620 kişilik istihdam taahhütlü yatırım için 1 milyon 816 1000 metrekare taşınmaz yatırımcılara tahsis edildi.

Hazineye ilgili tarım arazileri kullanıcılarına 10 yıla kadar aracısız kiralanabilirken kira bedelleri akan yıl için belirlenen ecrimisil bedelinin yarısı üzerinden hesaplanıyor.

Kira bedellerinin tahsilatı hasat sezonu bile dikkate alınarak yıl sonunda tek seferde yapılıyor.

Ayrıca kira süresi sonunda yükümlülüklerini yerine getirenlere kira süresini yeniden uzatma veya 10 yıl süresince kullananlara aracısız satın alıntı hakkı tanınıyor.

Bu kapsamda şimdiye kadar gerekli şartları taşıyan 58 1000 410 çiftçiye 622 milyon 770 1000 metrekare taşınmazın kiralama işlemi yapıldı.

TARIMSAL İTHALATA KARŞI 37,3 MİLYON METREKARE KİRALANDI

Tıbbi, aromalı ve süs yosun türlerinin ithalatının azaltılarak ülkede üretilmesini teşvik etmek üzere, yerde yosun türlerini yetiştirmek isteyen vatandaşlara Hazine taşınmazlarını kiralama kolaylığı sağlanıyor.

Bu kapsamda Hazine taşınmazlarının muayyen programlar dahilinde gerçek veya tüzel kişilere kiralanmak üzere ilana çıkarılmasına ilişkin icraat 2023 yılında bile sürme edecek.

Tıbbi ve aromalı kırağı ile süs bitkilerinin yetiştirilmesi için uygulamanın başladığı Ağustos 2018’takt bugüne kadar 37,3 milyon metrekare taşınmaz kiralandı.

Başta koz ve gülgillerden olmak üzere kavak, kızılağaç, okaliptüs, gülgillerden, Antep fıstığı, zeytin, koz, fıstıkçamı, kızılçam, sedir, köknar, ladin, baklagillerden gibi türlerde ağaçlandırma gayeli kiralamaları desteklemek için Hazine taşınmazlarının sunma edilmesi çalışmaları bile sürdürülecek. 2021 yılı ve yerde yılın 8 ayında 19,85 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz gerçek ve tüzel kişilere kiraya verildi.

Ceviz, gülgillerden ve Antep fıstığının yurt içinde üretiminin artırılması için yerde ürünlerin yetiştirilmesinde yüksek verim elde edilebilecek illerin belirlenmesi çalışmaları sürdürülecek ve Hazine taşınmazları yerde amaçla sunma edilecek.

2023-2025 döneminde başdu koz, gülgillerden olmak üzere ağaçlandırma amaçlıların yanı sıra tıbbi, aromalı ve süs bitkileri yetiştiriciliği için kiralanmak üzere toplam 60 milyon metrekare yüzölçümlü Hazine taşınmazı ilana çıkarılacak.

Topraksız ve yeterli toprağı olmayan çiftçilerin tarımsal faaliyette bulunmalarını sağlamak için nüfusa kayıtlı oldukları veya ikamet ettikleri köy ve mahallelerde bağcıklı Hazine taşınmazlarının 20 yıla kadar kiralanmasına ilişkin proje kapsamında şimdiye kadar 19 milyon metrekare Hazine arazisi çiftçilere kiralandı.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.


İlginizi Çekebilir

Dow Jones, enflasyon raporunun ardından tarihin en yüksek üçüncü kapanışını kaydetti, gözler Fed kararına çevrildi

ABD borsaları, yatırımcıların Çarşamba günü Fed’in faiz oranı duyurusunu beklemesi ve son enflasyon verilerinin faiz …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.