Anasayfa / Genel / Rusya ve Çin, doğalgaz ödemelerinde yuan ve rubleye geçiyor

Rusya ve Çin, doğalgaz ödemelerinde yuan ve rubleye geçiyor

Rus enerji şirketi Gazprom, Çinli CNPC şirketiyle doğalgaz sevkiyatı ödemelerinde yuan ve rubleye geçilmesi konusunda uyuşma sağlandığını duyurdu.

Rusya ve Çin, doğalgaz ödemelerinde yuan ve rubleye geçiyor.

Rus enerji şirketi Gazprom, Çinli CNPC şirketiyle doğalgaz sevkiyatı ödemelerinde yuan ve rubleye geçilmesi konusunda uyuşma sağlandığını bildirdi.

Gazprom’dan yapılan yazılı açıklamada, CNPC Başkanı Dai Houliang ile Gazprom Başkanı Aleksey Miller arasında videokonferans yöntemiyle görüşme gerçekleştirildiği belirtildi.

Görüşmede özellikle Rusya’nın uzak şark bölgesinden Çin’açınık yönelik gaz sevkiyatının ele köken bilgisine yer verilen açıklamada, Gazprom’un yeni tek borazan hattı üzerinde çalışmalara bile başladığı kaydedildi.

Açıklamada, “Toplantıda, Sibirya’nın Gücü borazan hattı üzerinden gaz sevkiyatına ilişkin uzun vadeli sözleşmeye ek anlaşmalar imzalandı. Taraflar, Çin’açınık gaz arzı için yuan ve rubleyle ödemeye geçilmesi konusunda anlaştılar.” ifadelerine yer verildi.

Miller, toplantıda yeni ödeme sistemine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yeni ödeme mekanizması, karşılıklı yarar sağlayan, gerçek zamanda yapılan, güvenilir ve pratik tek çözümdür. Anlaşmaları kolaylaştıracağına, başka şirketler için mükemmel tek örnek teşkil edeceğine ve ekonomilerimizin gelişimine ek tek ivme kazandıracağına inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

GAZPROM, ASYA SEVKİYATLARINI ARTIRMAK İSTİYOR

Rusya, finans sistemine yönelik Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle uluslararası anlaşmalardaki ödemelerde abd ve avrodan uzaklaşmaya çalışıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’ya yaptırım uygulayanları “sevilen olmayan ülke” olarak tanımlayarak, yerde ülkelerin başdu doğalgaz olmak üzere türlü Rus ürünlerini içildikten yalnızca rubleyle alabileceklerini söylemişti.

Yaptırımlar nedeniyle Avrupa’ya yönelik gaz sevkiyatları hızla sakıt Gazprom bile başdu Çin olmak üzere Asya piyasalarına yönelik sevkiyatlarını miktarını istiyor.

Gazprom, yılda 38 milyar metreküp kapasiteye sahip Sibirya’nın Gücü borazan hattıyla geçen yıl Çin’açınık yaklaşık 10,4 milyar metreküp doğalgaz sevk etmişti.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.


İlginizi Çekebilir

Jake Wood bir zamanlar bir savaşçıydı, sonra kar amacı gütmeyen bir liderdi. Şimdi o bir girişimci.

Irak’taki ilk turumun yaklaşık üç veya dört haftasında, şimdiye kadar bulunduğum ilk silahlı çatışma. Bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: