Anasayfa / Genel / NASA’nın, Ocak’ta gökyüzüne bakanlara sürprizi var

NASA’nın, Ocak’ta gökyüzüne bakanlara sürprizi var

NASA, Ocak ayında gökyüzüne bakan beşerler için dört özel sürpriz hazırladı. Bu noktada çeşitli yıldız topluluklarının oluşturduğu görme bahtımız oluyor. Winter Circle ismi verilen bir hal de bunlar ortasında yer alıyor. Bunu görebilmemiz için 2 Ocak’ta gökyüzüne bakmamız gerekiyor. Böylelikle bu yıldızların gökyüzünde parlamalarını net bir biçimde görüyor olacağız.

NASA bu yıldızları görmek için en uygun vaktin 8-9 civarı olduğunu belirtti. Açık bir gecede güneye baktığımızda Pleiades, Orion ve Winter Circle‘ı görebiliyoruz.

NASA, 5 Ocak’ta Ay’ın Jüpiter’e çok yakın olacağını açıkladı

NASA üstte belirttiğimiz Winter Circle‘ın yanı sıra üç yıldız topluluğunu daha açıkladı. Bu noktada 2 Ocak Pazar gecesi ve Pazartesi günü erken saatlere kadar, NASA’nın yılın en düzgün meteor yağmurlarından birisi olarak tanımladığı anı görme talihine erişiyoruz.

Quadranid meteor yağmuru, parlak kent ışıklarından uzak bir yerde karanlıkta izlenebiliyor. Yüzünüzü kuzeydoğuya çevirdiğinizde göktaşlarının yayıldığı yer olan Boötes takımyıldızını bulmaya çalışıyorsunuz. Bulmak için ise Astroloji uygulamalarından yardım alabilirsiniz.

5 Ocak Çarşamba günü gün batımından sonra güneybatıya bakarak Jüpiter‘e yakın çok parlak olan Ay‘ı görebilirsiniz. NASA bahis hakkında, “İkisi birbirine sadece 4 derece uzakta olacak, bu da birçok dürbünle görülebilmesini sağlıyor.” dedi.

Son olarak, 29 Ocak Cumartesi günü erken kalkanlar, Ay‘ın Mars’a çok yakın olduğu ve Venüs‘ün de görüş alanı içinde olduğu imajla karşılaşıyor.

Sizler NASA‘nın sunduğu sürpriz hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından belirtmeyi unutmayın!


İlginizi Çekebilir

Jake Wood bir zamanlar bir savaşçıydı, sonra kar amacı gütmeyen bir liderdi. Şimdi o bir girişimci.

Irak’taki ilk turumun yaklaşık üç veya dört haftasında, şimdiye kadar bulunduğum ilk silahlı çatışma. Bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: