Anasayfa / Genel / Borsa, rekorlarını 2.601 puanın üzerine taşıdı

Borsa, rekorlarını 2.601 puanın üzerine taşıdı

Borsa İstanbul’bile BIST 100 endeksi, yüzde 1,28 kazançla günü 2.601,56 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, gün içinde 2.603,34 puanla rekor seviyeyi gördü.

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 32,80 puan artarken, toplam işlem hacmi 40,9 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 1,68 ve holding endeksi yüzde 0,50 üstün kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,09 ile ticaret, en sayı gerileyen ise yüzde 1,89 ile spor oldu.

Analistler, enflasyon ve resesyon endişelerinin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olmayı sürdürdüğünü belirterek, açıklanan son makroekonomik veriler ve merkez bankaları yetkililerinin söylemlerindeki “şahin” ton nedeniyle küresel risk iştahında burgaç tek seyir izlendiğini ifade etti.

Yarın yurt içinde enflasyon, yurt sayılmazsa ise ABD’dahi tarım dışı istihdam başdu olmak üzere veri gündeminin takip edileceğini ihbarcı analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.650 seviyesinin mukavemet, 2.500 puanın dayanak olarak öne çıktığını kaydetti.

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi’ne katılan ekonomistler, mayıs ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) yüzde 5,49 artmasını bekliyor. Ekonomistlerin mayıs ertesi enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 5,49) göre tek önceki ağrı yüzde 69,97 olan yıllık enflasyonun yüzde 77,72’ye yükseleceği hesaplanıyor.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.


İlginizi Çekebilir

Jake Wood bir zamanlar bir savaşçıydı, sonra kar amacı gütmeyen bir liderdi. Şimdi o bir girişimci.

Irak’taki ilk turumun yaklaşık üç veya dört haftasında, şimdiye kadar bulunduğum ilk silahlı çatışma. Bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: