Anasayfa / Genel / BDDK’dan bankalara kredi uyarısı

BDDK’dan bankalara kredi uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), TL kredi kullanımında şirketlere özyazı varlığı sınırı getirdi.

BDDK’dan kırılan yerde karara ilişkin olarak, bankalara uyarı niteliğinde yeni tek makale geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“24.06.2022 tarihli ve 10250 sayılı kararımızın uygulanmasına ilişkin olarak, bazen bankaların özgür denetime tabi olup olmadığına bakılmaksızın tüm ticari müşterilerinden özgür murakabe raporu istediğine ilişkin kurumumuza bazen şikayetler ulaşmaktadır. 

26 Haziran 2022 tarihinde kurumumuzca yapılan açıklamada bile yer verildiği üzere bankalarca, yalnızca yerde açıklamada tamlanan 3 şartı tıpkısı anda taşıyan kredi müşterilerinden, özgür murakabe onaylı malûmat ve vesaik ile özgür denetimden geçmiş güncel finansal tabloların alınması gerekmektedir.

Söz konusu açıklamamızda yer verilmeyen müşteriler için ekonomik faaliyetin olağan akışında sürme ettirilmesi ve angın kararımız uyarınca gerekmediği halde müşterilerden kredi tahsisi için ilave malûmat/vesika talep edilmemesi önem sunma etmektedir.

Kaldı ki 26 Haziran tarihli açıklamamızda bile belirtildiği üzere, özgür murakabe raporu olmayan kredi müşterilerine beraberce, 1 ağrı sonra özgür denetimden geçmiş malûmat ve vesika ve finansal tabloları getirmesi şartıyla, yerde müşterilerin sadece beyanları alınarak kredi kullandırabileceği ifade edilmiştir.

Diğer taraftan, angın karar kapsamında kredi sınırlama şartlarına girdiği halde, YP kredi kullanamaması şartıyla, kredi referans tarihini izleyen 3 aylık dönemdeki YP net pozisyon açığını belgelendiren müşterilere söz konusu pozisyon açığıyla sınırlı olarak kullandırılabilecek kredilerin vadesinin dahi yalnızca 3 hale sınırlı olduğuna üzerine yanlış anlaşılmalar olduğu görülmüştür.

Bu kapsamda, söz konusu kredilerin, 3 aylık dönemdeki pozisyon açığı tutarı ile sınırlı olmak kaydıyla, 3 aydan henüz uzun vadeli kullandırılabilmesinin mümkün olduğunun belirtilmesinde dahi fayda görülmüştür.”

Son an haberi! Son an gelişmesinin ayrıntıları birazdan haberler’dahi…

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.


İlginizi Çekebilir

Bu Red Lobster promosyonu çok başarılıydı. Şimdi fiyat artırıldı.

Bazen promosyonlar çok işe yarayabilir. Yüzde 36’sı Thai Union Group TU’ya ait olan Red Lobster’da …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: