Anasayfa / Genel / Avrupa Uzay Ajansı’ndan değişik uygulama: Android telefonlar kullanılarak hava tahmini!

Avrupa Uzay Ajansı’ndan değişik uygulama: Android telefonlar kullanılarak hava tahmini!

Avrupa Uzay Ajansı’ndaki araştırmacılar hava durumlarındaki kestirimlerin doğruluk hissesini arttırmak için çalışmalarına devam ediyor. Araştırmacılar, Uydu dataları toplayıp ayrıntılandıran bir uygulama yarattı. Uygulama şimdilik yalnızca Android kullanıcılarına özel hizmet veriyor.

Camaliot, uydu navigasyonunu destekleyen Android 7.0 ve sonraki sürümlerde çalışıyor

Avrupa Uzay Ajansı tarafından finanse edilen e birinci proje olma özelliğini taşıyan Camaliot, dünyanın dört bir yanındaki akıllı telefonların GPS alıcısını kullanarak hava durumu kestirimleri daha da düzgünleştiriyor. Akabinde varsayımlar ve GPS datalarıyla ortak bir sonuca varıp kullanıcıya sunuyor.

Camaliot uygulaması, uydu navigasyonunu destekleyen Android 7.0 ve üzeri sürümleri destekleyen Android aygıtlarda kullanılabiliyor. Bir bakıma araştırmacılar, atmosfer hakkında daha fazla bilgi almak için uydu sinyallerini kullanabilme yoluna gidiyor.

Olayın temelini anlatmak gerekirse bir uydu sinyali, hava yoluyla akıllı telefona giderken atmosferdeki su buharı ölçüsü üzere manilere uğruyor. Avrupa Uzay Ajansı’ndaki araştırmacılarla bir arada bu pürüzleri tahlil eden bir algoritma geliştirildi. Böylelikle eldeki datalarla birlikte geliştirilmiş hava varsayımları ortaya çıkıyor.

Bu çalışma, makine tahsili ile hava tahmini yapmanın en kıymetli adımı olarak görülüyor. Camaliot, birkaç farklı uydu takımyıldızından bilgi toplayacak. Bunlar ortasında ABD Global Pozisyonlandırma Sistemi (GPS), Rusya’nın GLONASS’ı ve Global Navigasyon Uydu Sistemleri (GNSS) bulunuyor.

Siz bu bahis hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.


İlginizi Çekebilir

Jake Wood bir zamanlar bir savaşçıydı, sonra kar amacı gütmeyen bir liderdi. Şimdi o bir girişimci.

Irak’taki ilk turumun yaklaşık üç veya dört haftasında, şimdiye kadar bulunduğum ilk silahlı çatışma. Bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: