Anasayfa / Genel / ABD’de tüketici güveni 3 ayın en düşük seviyesinde – Son Dakika Ekonomi Haberleri

ABD’de tüketici güveni 3 ayın en düşük seviyesinde – Son Dakika Ekonomi Haberleri

ABD’dahi tüketici güveni 3 ayın en az seviyesine geriledi.

Conference Board, Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen tüketici güven endeksine ilişkin ekim ertesi verilerini açıkladı.

Buna göre, tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 5,3 puan azalarak 102,5’açınık indi.

Piyasa beklentilerinden fazla düşüş gösteren tüketici güveninin yerde dönemde 106,5 değerini alması tahmin ediliyordu. Üç ayın en az seviyesini kaydeden tüketici güveni, eylülde 107,8 seviyesinde gerçekleşmişti.

Amerikalı tüketicilerin mevcut iş ve iş gücü piyasası koşullarına ilişkin değerlendirmelerini yansıtan mevcut hâl endeksi, ekimde 11,3 puan azalışla 138,9 seviyesine düştü.

Geleceğe yönelik kısa dönemli değerlendirmeleri yansıtan beklentiler endeksi ise tıpkısı dönemde 1,4 puan azalarak 78,1’açınık geriledi.

“ENFLASYONİST BASKILAR DEVAM EDECEK”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Conference Board’un Ekonomik Göstergeler Kıdemli Direktörü Lynn Franco, tüketici güveninin ağustos ve eylül aylarındaki yükselişinin akabinde ekim ayında gerilediğini belirtti.

Mevcut hâl endeksindeki keskin düşüşün ekonomik büyümenin 4’üncü çeyreğe önceden yavaşladığını gösterdiğini kaydeden Franco, tüketicilerin kısa vadeli görünüme ilişkin beklentilerinin ise iç karartıcı olmaya sürme ettiğini aktardı.

Franco, beklentiler endeksinin 80 değerinin altında kalmaya sürme ettiğini ve bunun bile resesyon risklerinin arttığını gösterdiğini ifade etti.

Temmuz ayından yerde yana gerileyen enflasyonla ilgili endişelerin yeniden arttığını tamlayan Franco, “Geleceğe bakıldığında, enflasyonist baskılar tüketici güveni ve harcamaları üzerinde güçlü ters rüzgarlar oluşturmaya sürme edecek ve yerde bile perakendeciler için zorlu tek tatil sezonuna neden olabilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.


İlginizi Çekebilir

Jake Wood bir zamanlar bir savaşçıydı, sonra kar amacı gütmeyen bir liderdi. Şimdi o bir girişimci.

Irak’taki ilk turumun yaklaşık üç veya dört haftasında, şimdiye kadar bulunduğum ilk silahlı çatışma. Bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: