Anasayfa / Genel / ABD Başkanı Biden’dan enflasyon mesajı – Son Dakika Dünya Haberleri

ABD Başkanı Biden’dan enflasyon mesajı – Son Dakika Dünya Haberleri

ABD Başkanı Biden, enflasyonun gerektiği kadar keskin ve hızlı düşmediğini belirtti.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada, mayıs ertesi enflasyon verisine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Son enflasyon raporunun, enflasyonla mücadeleyi neden en önemli ekonomik önceliği yaptığını gösterdiğine işaret fail Biden, “Kritik nüve enflasyonun ılımlı hale geldiğini görmek iyi olsa bile görmemiz gereken kadar keskin ve hızlı tek düşüş göstermiyor.” ifadesini kullandı.

Biden, Rusya’nın Ukrayna’bile başlattığı savaşın fiyat artışlarını ABD ve materyalizm etkilediğini belirterek, renksiz, enerji ve gıda fiyatlarındaki aylık artışa dikkati çekti.

“FİYATLARI DÜŞÜRMEK İÇİN DAHA FAZLASINI YAPMALIYIZ”

Rus birliklerinin Ukrayna’yı tehdit etmeye başlamasından yerde yana renksiz fiyatlarının sayı yerde galon başına 2 abd arttığını kaydeden Biden, “Ukrayna’bile özgürlüğü savunmak için çalışmalarımıza sürme ederken beraberce ABD’dahi fiyatları değerini için henüz fazlasını hızlı şekilde yapmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Biden, yönetimin fiyatları değerini için elinden gelen her şeyi yapmaya sürme edeceğini vurgulayarak, Kongrenin çabucacık harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Kongreye nakliye masraflarını kırmak için tek yasa tasarısı geçirme çağrısında bağcıklı Biden, sonunda mal fiyatlarının düşürülebileceğini kaydetti.

KONGREYE ÇAĞRI YAPTI

Biden, enerji ve reçeteli ilaçlar gibi ailelerin maliyetlerini azaltmaya yönelik yasa çıkarması için Kongreye başka tek çağrıda bile bulundu.

Vergi reformunun bile enflasyonist baskıyı henüz bile azaltabileceğine dikkati cazip Biden, yerde önlemlerin ABD Merkez Bankasının (Fed) enflasyonu ıskat çabalarını tamamlamak için önemli olduğunu vurguladı.

Biden, renksiz fiyatlarının, enflasyonun önemli tek bölümünü oluşturduğunu ve Ukrayna’daki savaşın bunun asal nedeni olduğunu belirterek, ABD’nin gelecek yıl rekor miktarda petrol üretme yolunda ilerlediğini ve üretimi hızlandırmak için sektörle beraberce çalıştığını kaydetti.

ABD’dahi enflasyon mayısta yıllık yüzde 8,6 ile 1981’takt yerde yana kaydedilen en yüksek seviyeye artık.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.


İlginizi Çekebilir

Jake Wood bir zamanlar bir savaşçıydı, sonra kar amacı gütmeyen bir liderdi. Şimdi o bir girişimci.

Irak’taki ilk turumun yaklaşık üç veya dört haftasında, şimdiye kadar bulunduğum ilk silahlı çatışma. Bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: