Anasayfa / Ekonomi Haberleri / ‘Kız kardeşim sürekli para ve uyuşturucuyla boğuşuyor’: Eşim ve annemle bir evim var. Kız kardeşimi aile mirasından mı çıkarmalıyız?

‘Kız kardeşim sürekli para ve uyuşturucuyla boğuşuyor’: Eşim ve annemle bir evim var. Kız kardeşimi aile mirasından mı çıkarmalıyız?

Yazılarınızı beğeniyor ve sık sık okuyorum. Tavsiyeni isteyeceğim aklıma gelmezdi ama işte buradayız. Kocam, annem ve ben yakın zamanda Washington eyaletinde ortak kiracı olarak bir ev satın aldık.

Annemin sağlığı iyi ama geleceğin ne getireceğini asla bilemezsin. Kız kardeşim her zaman para ve uyuşturucuyla mücadele ediyor ve istediğini elde etmek için çocuklarını “güç kartı” olarak kullanarak her aile üyesini defalarca kullandı.

Annem istemeden de olsa kız kardeşime ev vermek istemiyor. Üçte birlik mülkiyetin kendisine verilmeyeceğini açıkça belirten bir vasiyet yazması gerekiyor mu? Yoksa bu üçte bir otomatik olarak bana ve kocama mı geçiyor?

Ablamın da payını almaya çalışacağından kimsenin şüphesi olmasın. Birçok kez çalışmakla ilgilenmediğini ve başkalarının ona ödeme yapmasının komik olduğunu düşündüğünü söyledi. Ona yasal olarak bağlı olma fikri ürkütücü.

Kız kardeşimi mirastan mahrum bırakalım mı? Eğer öyleyse, bununla ilgili en iyi yol nedir?

Oğul ve erkek kardeş

Sevgili Oğlum ve Kardeşim,

Annenize yaşaması için bir yer vererek bir birlikte yaşama sözleşmesi imzaladınız ve bunun tersi de geçerlidir. Annenizin sizden önce öldüğünü varsayarsak, vefat ettiğinde annenizin payının size geri dönmesini sağlamak istemeniz mantıklıdır.

Her bir tarafın mülkteki payına ne olacağı konusu, evi satın aldığınızda ele alınmalı ve şansa bırakılmamalı, ancak evinizin doğru ellerde kaldığından emin olmak için hala zaman var.

Birkaç çeşit ortak mülkiyet vardır. Evin hepinize “hayatta kalma haklarına sahip ortak kiracılar” olarak sahipseniz – özellikle evli çiftlerle en yaygın mülkiyet sözleşmesi – her birinizin bir hissesi olur ve ortak sahip(ler)inizin ölümü üzerine mülkü miras alırsınız.

“Ortak kiracılar” ise, taraflardan her birinin belirli bir hisseye sahip olması ve eşlerinin hissesini otomatik olarak miras almaması durumunda söz konusudur. New York’ta ortak kiracılar, diğer malikin izni olmadan paylarını devretme hakkına sahiptir.

“Her mal sahibi emlak vergilerinin, hacizlerin ve onarımların ödenmesinden sorumludur, ancak genellikle bir mal sahibi mülkün taşıma masraflarını öder ve diğer sahiplerden her bir malikin bölünmemiş hissesi oranında bir katkı alma hakkına sahiptir.” hukuk Bürosu NBowers PC

“Eğer çocuğunuz varsa, bir vasiyet yapmalısınız. Çocuğunuz veya malınız yoksa, vasiyet yapmalısınız.’

Ama annen bir vasiyette bulunmalı – kendi aile durumun ne olursa olsun, senin de yapman gerektiği gibi. Eğer mülkünüz varsa, bir vasiyet yapmalısınız. Çocuklarınız varsa, bir vasiyet yapmalısınız. Çocuğunuz veya malınız yoksa vasiyet yapmalısınız.

Vasiyetsiz ölürseniz – vasiyetiniz olmadan – mülkünüz veraset sürecinden geçer. Veraset mahkemesi, mülkteki tüm varlıkların muhasebesini yapacaktı: ev, hayat sigortası poliçeleri, banka hesapları, mobilyalar vb. Bu varlıklar hak sahiplerine dağıtılacaktı.

Probate, kirli çamaşırlarımızı herkesin incelemesi için asmakla eşdeğerdir. Annenizin ne kadar parası olduğuna bağlı olarak, torunları için bir vakıf kurmak ve/veya belki de belirli ayıklık koşullarını karşılıyorsa, kızı için bir gelir sağlamak isteyebilir.

Emlak planlaması ve tröstler konusunda uzmanlaşmış, Pittsburgh merkezli bir avukat olan Martin J. Hagan, madde kullanımıyla ilgili sorunları olan bir aile üyesi için bir vakıf kurmayı düşünen kişiler için ayrıntılı rehberlik sunuyor. Bu tür sorunlarla doğrudan ilgilenmenin en iyisi olduğuna inanıyor.

“İlk olarak, yalnızca yararlanıcı aktif olarak tedavi ve iyileşme peşindeyse dağıtımlara izin verir.” O yazıyor böyle bir güvenin “İkincisi, dağıtımları yalnızca yararlanıcı için geliştirilecek olan tedavi planının uygulanmasında yapılan harcamaları ödemekle sınırlayacaktır.”

Elbette, evinizin güvende olduğundan emin olmak için zaman ayırın. Ancak, anneleri yıllarca süren bir bağımlılık yaşamışsa, kız kardeşinizin çocukları da eğitimlerinde yardıma ihtiyaç duyabilir. Burada, yolda yardıma ihtiyaç duyabilecek aile üyelerini içeren daha büyük bir resim var.

ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanının bir şubesi olan Madde Bağımlılığı ve Ruh Sağlığı Hizmetleri İdaresi, bağımlılık sorunlarıyla uğraşan ailelere yardım etmeyi amaçlamaktadır. Sevilen biriyle nasıl sohbet başlatılacağına dair tavsiyeler sunar: “1. Uygun bir zaman ve yer belirleyin. 2. Endişelerinizi dile getirin ve doğrudan olun. 3. Duygularını kabul edin ve dinleyin. 4. Yardım teklif edin. 5. Sabırlı olun.”

Siz veya bir aile üyeniz, zihinsel veya madde kullanım bozukluğu konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, arayın SAMHSA’nın Ulusal Yardım Hattı 1-800-662-HELP (4357) veya TTY: 1-800-487-4889 numaralı telefondan veya posta kodunuzu 435748’e (HELP4U) mesaj olarak gönderin veya SAMHSA’nın Davranışsal Sağlık Tedavi Hizmetleri Bulucu yardım almak. Ayrıca SAMHSA’dan aileler için daha fazla kaynak ve tavsiye bulabilirsiniz. Burada.

Bağımlılık sorunları yaşayan aile üyeleri için başka kaynaklar: Motivasyon ve Değişim Merkezi şu kitabı yayınladı: “Bağımlılığın Ötesinde: Bilim ve Nezaket İnsanların Değişmesine Nasıl Yardımcı Olur?” Kırk yıldır bağımlılık alanında çalışan Dr. Robert Meyers, ZANAAT yaklaşımı bir aile üyesini tedaviye katılmaya teşvik etmek.

Kaynak: SAMHSA

sensen The Moneyist’e koronavirüs ile ilgili tüm finansal ve etik soruları [email protected] adresinden e-posta ile gönderebilir ve Quentin Fottrell’i şu adresten takip edebilirsiniz: Twitter.

Çıkış yapmak Moneyist özel Facebook hayatın en çetrefilli para meselelerine cevap aradığımız grup. Okuyucular her türlü ikilemle yazıyorlar. Sorularınızı gönderin, bana ne hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizi söyleyin veya en son Moneyist sütunlarına ağırlık verin.

Moneyist, soruları tek tek yanıtlayamayacağına üzülüyor.

Quentin Fottrell’den daha fazla içerik:

Annem beni vasiyetinden dışladı – o ölmeden önce, kardeşim benim de yararlanıcısı olduğum yıllık emeklilik poliçesini nakde çevirdi. Aileme dava açmalı mıyım?

‘Temiz ve ayığım’: Rahmetli babam mirasının %25’ini, zengin kardeşim %75’ini bana bıraktı. Ağabeyim 10 ay sonra öldü. Oğlundan payını isteyeyim mi?

‘Hala acı’: Henüz bir yıllık eşim beni terk etti, tüm eşyalarını aldı ve telefonuna cevap vermiyor. Mali durumumu nasıl korurum?


İlginizi Çekebilir

Üvey annem, babamın mirası üzerindeki haklarımdan feragat etmemi istiyor. Şimdi ne var?

Ne yazık ki geçen Eylül ayında beklenmedik bir şekilde öldü. Ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyordu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.