Anasayfa / Ekonomi Haberleri / Harker: Fed faiz oranlarını %5’in üzerine çıkarmalı ve orada oturmalı

Harker: Fed faiz oranlarını %5’in üzerine çıkarmalı ve orada oturmalı

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker Salı günü, duraklamadan önce bir çeyrek puanlık faiz artırımını daha destekleyebileceğini söyledi.

Geçen Mart ayından bu yana Fed, gösterge faiz oranını sıfıra yakın seviyeden %4,75-%5 aralığına yükseltti.

Harker, Pensilvanya Üniversitesi Wharton Okulu’nda yaptığı konuşmada, “Baştan beri benim görüşüm ve bu konuda kamuoyuna oldukça açıktım, oranları %5’in üzerine çıkarmamız ve ardından bir süre orada oturmamız gerekiyor” dedi.

Harker, “Bu eylemlerin işe yaradığına dair umut verici işaretler görüyoruz – örneğin, konut fiyat endeksleri soğuyor” dedi.

Faiz politikasının gecikmeli çalıştığını ve bu soğumanın farklı sektörler için farklı hızda gerçekleşeceğini sözlerine ekledi.

“Para politikası eylemlerinin tam etkisinin ekonomide etkisini göstermesi 18 ay kadar sürebileceğinden, eğer varsa, hangi ek önlemleri almamız gerekebileceğini belirlemek için mevcut verileri yakından incelemeye devam edeceğiz.” Harker dedi.

“Enflasyonun gerilemediğini görürsek, o zaman daha fazla önlem almamız gerektiğini düşünüyorum. Ancak, bu noktada, neden sadece yukarı, yukarı, yukarı çıkmaya ve sonra ‘oops’ gidip hızla aşağı inmeye devam ettiğimizi anlamıyorum, ”dedi Harker.

“Bir süre orada oturalım ve nasıl gittiğini görelim,” dedi.

Fed yetkilileri Mayıs ayı başlarında tekrar toplanacak. Son konuşmalardan yola çıkarak, Fed faiz oranı kampanyasını duraklatmayı veya 25 baz puan daha artırmayı düşünüyor.

Salı günü erken saatlerde Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, finans sektöründeki çalkantının ardından doğru politika yaklaşımının “sağduyu ve sabır” olduğunu söyledi.

Louis Fed Başkanı James Bullard ve Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester gibi diğer yetkililer, enflasyonu düşürmek için faiz oranlarının yükselmesi gerektiğini söylediler.

Başka bir grup, uygun hareket tarzına karar vermeden önce tüm verilere bakmak istediklerini söyledi.

hisse senetleri DJIA,
+%0,29

SPX,
-0.00%
Salı günü karıştırıldı. 10 yıllık Hazine tahvili TMUBMUSD10Y getirisi,
%3,433
%3,43’e yükseldi.


İlginizi Çekebilir

Güneş ışığının sizi mutlu etmesinin gerçek nedeni: D vitamininin faydaları sizi şaşırtabilir

D vitamini, sağlığımızı çeşitli şekillerde geliştiren temel bir mikro besindir. Kemiklerimizden kaslarımıza, sinirlerimize ve hatta …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: