Anasayfa / Ekonomi Haberleri / ‘Dolandırıcı’: Babam sorunlu kız kardeşim için bir vakıf kurdu ve benden kayyum olmamı istedi. Onu hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Kabul etmeli miyim yoksa kefalet mi?

‘Dolandırıcı’: Babam sorunlu kız kardeşim için bir vakıf kurdu ve benden kayyum olmamı istedi. Onu hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Kabul etmeli miyim yoksa kefalet mi?

Mütevelli olmanın içerdiği riskleri anlamama yardım edebilir misiniz? Yaşlı babam, bir avukatın yardımıyla, önemli mal varlığını çocukları arasında eşit olarak paylaştıran bir vasiyetname yazdı. Ancak kardeşlerden biri sorunlu, müsrif ve güvenilmez bir çocuktur.

O bir dolandırıcı, bekar, işsiz, meteliksiz, sürüklenen, Sosyal Güvenlik Engelli, ödenmemiş IRS borçları var ve birçok sorunu var. “Problemli çocuk” şu anda babamızla birlikte lüks bir mahallede çok güzel bir evde yaşıyor, onun desteğini alıyor ve hayattaki güzel şeylerin tadını çıkarıyor.

Babamın evi sonunda satıldığında yaşam tarzı önemli ölçüde azalacak. Vasiyet, mirasının, emekliliğinde yaşayacak bir şeyi olduğundan emin olmak için benim vekil olarak benim yanımda bir güvene gideceğini ve hepsini bir anda mahvetmeyeceğini söylüyor. Güvenin boyutu 500.000 $ veya daha fazla olabilir.

“Açıkçası, bunların hiçbirine karışmak istemiyorum ama babamı da hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum.”

Ortada, IRS ile sorunlu çocuk arasında kalacağımdan endişeleniyorum. Güvenden aylık bir miktar ödediğim ve IRS’ye borçlu olduğum her şeyi dikkatli bir şekilde vergi olarak ödediğim, ancak sorunlu çocuğun elde ettiklerinden mutsuz olduğu bir durum tasavvur ediyorum.

Düşen koşullarından mutsuz olacağına inanıyorum, tröstten ödenen vergiler, yasal ve muhasebe giderleri vb. için bu kadar çok şey ödeyeceği için mutsuz olacak. güvenini ve mülkünü yanlış yönettiği için.

Öte yandan, IRS’ye yapılan ödemeleri en aza indirmeye çalışırsam ve Sosyal Güvenlik Engelliliği vs. Gerçekçi olarak ne kadar riskle karşı karşıyayım? Ve nasıl hafifletilebilir?

Açıkçası bunların hiçbirine karışmak istemiyorum ama babamı da hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum. Ayrıca vasiyetinin vasisi de benim. Ne yapmam gerektiğini düşünüyorsun? Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz çok takdir edilmektedir.

gönülsüz kayyum

Sevgili isteksiz,

Kız kardeşin yerine sana odaklanalım.

İyi bir mütevelli güvenilir olmalı, iyi muhakeme etmeli, adil ve tarafsız olmalı ve her şeyden önce işine bağlı olmalıdır. Tıpkı bir vekaletname gibi, kalbi zayıf olanlar için değil. Siz de bunlardan biri olabilirsiniz, ancak bu işi üstlenemeyecek kadar aile dramına gömülmüş olduğunuz açık.

Bu görevin kapınıza gelmesine – haklı ya da haksız – zaten isteksiz ve üzgünsünüz ve ailenizin hayatındaki kaos ve istikrarsızlık kaynağı olarak gördüğünüz kız kardeşinizden sorumlu olmaktan endişe ve hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Bu sebeple yapmayın.

Babanla konuş. Ona, tröstün başarılı bir şekilde işlemesi için, onu sağlam bir muhakemeyle ve önündeki görevi net bir şekilde anlayarak yönetebilecek ve duygusal olarak olaya duygusal olarak dahil olmayacak bir profesyonele -bir muhasebeci, bankacı veya avukata- ihtiyacı olacağını söyleyin. iş.

Mütevelli, bir mutemettir, yani güvenin çıkarları doğrultusunda hareket etmek için yasal ve etik bir yükümlülüğü vardır. Eğer o görevde başarısız olursanız veya o görevde başarısız olduğunuz varsayılırsa, gerçekten de kendinizi yasal olarak tehlikede bulabilirsiniz. Her iki durumda da, bu mütevellinin önünde kayalık bir yol olabilir gibi görünüyor.

Herhangi bir yediemin, zamanının ve enerjisinin karşılığını, vakfın amacını, bir gelir sağlamak için tasarlanıp tasarlanmadığını, yararlanıcının belirli fonları almadan önce yerine getirmesi gereken koşullar olup olmadığını ve vesayetin ne kadar süreceğini sormalıdır. On yıl? Yirmi? Bir ömürboyu?

“Mütevelli, bir mutemettir, yani güvenin çıkarları doğrultusunda hareket etmek için yasal ve etik bir yükümlülüğü vardır.”

Bu stresli bir rol. Kendi çıkarlarınız tröstün çıkarlarıyla çatışıyor gibi görünüyor, bu da şimdi bunu söylemek isteyebileceğiniz başka bir neden. Tarafsız davranmanız ve onu sorunsuz bir şekilde yürütmek için biraz mali anlayışa sahip olmanız gerekir. Birincisinde, kötü bir seçim gibi görünüyorsun.

California’da bir tröst ve emlak avukatı olan James L. Cunningham, potansiyel mütevellilerin dikkatli davranması gerektiğini söylüyor. Bunu istemek bir onur belki ama bu aynı fikirde olmak için bir sebep değil. “Sorulduğunda, her zaman evet demen gerekmez mi?” Cunningham web sitesinde yazıyor. “Açıkçası, hayır!”

Sizin konumunuzdaki herkes için bir uyarısı var: “‘Güven görevi’, birisine yasal olarak borçlu olabileceğiniz en yüksek bakım standardıdır ve uzmanlığınız ne olursa olsun, bir mahkemede yargılanacağınız standarttır. Mali ve hukuki konularda.”

“Mütevelliler genellikle yanlışlıkla, eh, içine adım atmak ve felaketler yaratın,” diye ekliyor Cunningham. “Genellikle, bu felaketler, acemi bir mütevellinin her şeyin otomatik olarak gerçekleşeceğini düşünmesi nedeniyle meydana gelir, örneğin: ‘Ben sadece tröstün şartlarını takip edeceğim!'” Mütevellilerin düştüğü 12 tuzağı özetliyor Burada.

Baban yetişkin kızı için bir vakıf kurdu. Bu şefkatli ve mantıklı bir karardır. Tröstler, varlıkları yönetmek, geliri dağıtmak, yararlanıcıların bir seferde çok fazla para almasını önlemek, vasiyetten kaçınmak ve yararlanıcının herhangi bir iş göremezliğini planlamak için tasarlanmıştır.

Babanla konuş ve endişelerini özetle.

sensen The Moneyist’e finansal ve etik soruları için [email protected] adresinden e-posta gönderebilir ve Quentin Fottrell’i şu adresten takip edebilirsiniz: Twitter.

Çıkış yapmak Moneyist özel Facebook hayatın en çetrefilli para meselelerine cevap aradığımız grup. Sorularınızı gönderin, bana ne hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizi söyleyin veya en son Moneyist sütunlarına ağırlık verin.

Moneyist, soruları tek tek yanıtlayamayacağına üzülüyor.

Quentin Fottrell’den daha fazla içerik:

“Ben avlanıyor muyum?” Annem öldükten sonra kuzenim tasarımcı çantasını aldı ve teyzem onun sanat eserlerini kaptı – ama sonra işler gerçekten kızıştı.

‘Araf’ta yaşıyoruz’: Eşimin bir vakıf fonu var ama kayınvalidem kontrol ediyor. 400.000 dolar kazanıyoruz ve imkanlarımızın ötesinde harcıyoruz. Bir sonraki hamlemiz nedir?

‘Kız kardeşim sürekli para ve uyuşturucuyla boğuşuyor’: Eşim ve annemle bir evim var. Kız kardeşimi aile mirasından mı çıkarmalıyız?


İlginizi Çekebilir

Üvey annem, babamın mirası üzerindeki haklarımdan feragat etmemi istiyor. Şimdi ne var?

Ne yazık ki geçen Eylül ayında beklenmedik bir şekilde öldü. Ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyordu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.