Anasayfa / Ekonomi Haberleri / ‘Bir evlilik öncesi evlilik düşünüyorum’: Nişanlım benimle yaşamak için ABD’ye taşınıyor. Evimin parası ödendi. Tüm ev masraflarımı ödemesini istemek adil olur mu?

‘Bir evlilik öncesi evlilik düşünüyorum’: Nişanlım benimle yaşamak için ABD’ye taşınıyor. Evimin parası ödendi. Tüm ev masraflarımı ödemesini istemek adil olur mu?

Sevgili Quentin,

37 yaşında bir ev sahibiyim ve bir çocuk annesiyim – 13 yaşında – çocuğuma üvey baba olacak bir adamla evlenmek üzere. Evlendikten sonra yanıma taşınan 36 yaşındaki nişanlımın kendisi dul bir ebeveyn.

Kendi ülkesinde tatil evi olarak kullanmayı düşündüğümüz bir evi var (ödendi), ancak kredi puanı, işi, araba satın alması vb. ile burada yeniden başlayacaktı. öyle mi, bu yüzden iyi bir geçiş yapacağı konusunda iyimserim.

“Ayrıca o buraya yerleşip bir iş bulduktan sonra iyi finansal kararlar aldığımızdan emin olmak istiyorum.”

Yine de ben de evimi ödedim ve üniversite, araba veya kredi kartı borcum yok çünkü hepsini ödedim ve mevcut kredi kartı faturamı aylık olarak ödüyorum. Yine aynı şey onun için de geçerli. Onu seviyorum ve ABD’ye taşınarak birçok şeyden vazgeçtiğini (ve kazandığını) anlıyorum.

Ama buraya yerleşip bir iş bulduktan sonra, iyi finansal kararlar aldığımızdan emin olmak istiyorum. Evlilik öncesi bir anlaşma yapmayı düşünüyorum ve ikimizi de korumak için nelerin dahil edilmesi gerektiğini bilmek istiyorum.

Artık ipoteğim yok, bu yüzden masrafları bölmenin adil bir yolunun ne olacağını da merak ediyorum. Burada ipotek olmadığına göre ev masraflarının çoğunu ödemesi adil olur mu? Yılda en az bir kez onun evinde tatil yapacağımızı düşünürsek bu adil mi?

Başka ne düşünmeliyim?

Uluslararası Aşk

Sevgili Uluslararası Aşk,

Evlenip ailelerinizi karıştırıyorsunuz. Ayrıca ikiniz de ev sahibisiniz ve ikiniz de ipoteklerinizi ödediniz. Bu nedenle ev giderlerini eşit olarak bölmenizi öneririm. İlgili evlerinizin bakımı, sigortası ve vergileri için ayrı giderleriniz var.

Her birlikte yaşama durumu farklıdır. Örneğin, bu beyefendi yakın zamanda bana kız arkadaşından ne kadar kira alması gerektiğini yazdığında – başka hiçbir masraf olmadan – eşit bir harcama paylaşımı önermedim. Yerleşmiyorlardı ve hâlâ ödemesi gereken bir ipotek vardı.

Evlilik öncesi anlaşma, özellikle çocuklu insanlar için akıllıca bir harekettir. Ancak tüm olası sonuçları özetlemek önemlidir. Prenup’lar, birinizin ölmesi durumunda çocuklarınıza ne olması gerektiğinin ana hatlarını vermez, ancak çocuklar ve üvey çocuklar için mali hükümler sağlar.

‘Bir avukatın gözetimi altında, evlilik öncesi evlilikler çocuklarınızın her biri için mali sorumluluğun paylaştırılmasını belirleyebilir.’

Bir avukatın gözetiminde, evlilik öncesi evlilikler, çocuklarınızın her biri için mali sorumluluk paylaşımını belirleyebilir. Her ikiniz de çocuklarınızın bakımına ve eğitimine eşit şekilde katkıda bulunuyor musunuz? (Bir uyarı: Çok zahmetli olan evlilik öncesi anlaşmalar bozulabilir.)

Örneğin siz, çocuğunuza evinizi kendi isteğinizle bırakmak isteyebilirsiniz, ancak kocanıza bir “yaşam alanı” bırakın, bu onun hayatının geri kalanında sahip olduğunuz aile evinde yaşayabileceği anlamına gelir. Ayrıca yararlanıcılarınızı da güncellemek isteyeceksiniz. (Yardımcı atamalarınızı çocuğunuz ve kocanız arasında bölüştürüyor musunuz?)

Bir uyarı: Kocanız evinizin tadilatına katkıda bulunursa veya o mülkün değerini artırabilecek herhangi bir önemli şekilde katkıda bulunursa, o varlığı karıştırabilir. Bu nedenle, evinizle ilgili ayrı banka hesapları bulundurma konusunda dikkatli olmalısınız.

Taşınma, evlilik öncesi anlaşma ve mali sorumlulukların paylaşımı konusunda iyi şanslar. Aşk kazanır, ancak şeffaflık, planlama, karşılıklı saygı ve her ikinizin de rahat edeceği bir anlaşmaya varmak, birlikte mutlu ve başarılı bir yaşam sürmenize yardımcı olacaktır.

sensen The Moneyist’e finansal ve etik soruları için [email protected] adresinden e-posta gönderebilir ve Quentin Fottrell’i şu adresten takip edebilirsiniz: Twitter.

Çıkış yapmak Moneyist özel Facebook hayatın en çetrefilli para meselelerine cevap aradığımız grup. Sorularınızı gönderin, bana ne hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinizi söyleyin veya en son Moneyist sütunlarına ağırlık verin.

Moneyist, soruları tek tek yanıtlayamayacağına üzülüyor.

Quentin Fottrell’den daha fazla içerik:

‘Kaybet-kaybet gibi hissettiriyor’: 10 milyon dolarlık net değerim var. Kayınpederimde demans var. Kayınvalidemin parası biterse onlardan ben mi sorumluyum?

Muhtemel alıcılara kocamın evimizin oturma odasında öldüğünü söylemem gerekir mi? Bir evi satmadan önce tam olarak nelerin açıklanması gerekir?

‘Yaşlı amcamın hanım arkadaşı çok çıkarcı’: Bu kız arkadaşına çok para borç verdi. Onu nasıl koruyabiliriz? İradesine itiraz edebilecek mi?


İlginizi Çekebilir

Üvey annem, babamın mirası üzerindeki haklarımdan feragat etmemi istiyor. Şimdi ne var?

Ne yazık ki geçen Eylül ayında beklenmedik bir şekilde öldü. Ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyordu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.