Anasayfa / Ekonomi Haberleri / Biden yönetimi, Çin’in Rusya için silah düşündüğü iddiasının ardındaki istihbaratla halka açılmayı değerlendiriyor

Biden yönetimi, Çin’in Rusya için silah düşündüğü iddiasının ardındaki istihbaratla halka açılmayı değerlendiriyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Pazar günü Ankara’ya vardıktan sonra gemiden indi.

adem altan/Agence France-Presse/Getty Images

ABD’li yetkililer, Biden yönetiminin Çin’in Rusya’nın Ukrayna’daki savaşını desteklemek için silah tedarik edip etmemeyi değerlendirdiğini gösterdiğine inandığı istihbaratı yayınlamayı düşündüğünü söyledi.

Kamuyu aydınlatma konusundaki tartışmalar, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin bir yıl dönümü münasebetiyle Cuma günkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı öncesinde gerçekleşti. Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü müttefikleri arasında koordine edilen ve Çin’e yapılan bir dizi kapalı çağrının ardından, hafta sonu verilen resmi bir uyarı Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly de dahil olmak üzere bir dizi Batılı yetkili tarafından Münih’te Çin’in üst düzey dış politika yetkilisi Wang Yi’ye.


İlginizi Çekebilir

Uber CEO’sunun maaşı geçen yıl 24 milyon dolara yükseldi

Uber Technologies Inc. İcra Kurulu Başkanı Dara Khosrowshahi’nin geçen yılki toplam tazminatı %22 artışla 24.3 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: