Anasayfa / Ekonomi Haberleri / ABD hisse senedi vadeli işlemleri, son nüksetmenin ardından haftaya yükselişle başladı

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, son nüksetmenin ardından haftaya yükselişle başladı

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Hazine tahvil getirilerinin gevşemesiyle Wall Street’in beş haftanın en düşük seviyelerinden sıçradığına işaret ediyor.

Hisse senedi endeksi vadeli işlemleri nasıl işlem görüyor?
  • S&P 500 vadeli işlemleri ES00,
    +%0,50
    14 puan veya %0,4 artışla 3990 oldu

  • Dow Jones Endüstriyel Ortalama vadeli işlemleri YM00,
    +%0,44
    32932’ye 106 puan veya %0,3 eklendi

  • Nasdaq 100 vadeli NQ00,
    +%0,63
    58 puan veya %0,5 artışla 12055’e ulaştı

Cuma günü, Dow Jones Endüstri Ortalaması DJIA,
-%1,02
337 puan veya %1,02 düşüşle 32817, S&P 500 SPX,
-1.05%
42 puan veya %1,05 düşüşle 3970’e ve Nasdaq Composite COMP,
-%1,69
195 puan veya %1,69 düşüşle 11395 oldu.

Piyasaları yönlendiren nedir?

Alıcılar, Pazartesi günü erken saatlerde hisse senedi endeksi vadeli işlemleri için küçük kazançlar sağladı. Yükselen ralli, nispeten güçlü ekonomik aktivitenin enflasyonu inatla yüksek tutmaya yardımcı olduğuna dair işaretler arasında ABD hisse senetlerinin beş haftanın en düşük seviyesine düşmesinin ardından geldi.

SPI Asset Management’ın yönetici ortağı Stephen Innes, “ABD ekonomisi, birçok piyasa katılımcısının birkaç ay önce beklediğinden çok daha dayanıklı olduğunu kanıtlıyor” dedi.

Cuma günü açıklanan PCE enflasyon ölçüsü, fiyat baskılarının yüksek kaldığını göstererek, Federal Rezerv’in yakın zamanda para politikasını gevşetmeyi düşünme ve dolayısıyla tahvil getirilerini daha yüksek zorlama şansını azalttı.

Innes, “Daha sıcak enflasyon, daha iyi büyüme hissi ve şahin politikanın bir kombinasyonu olarak ABD getiri sıfırlaması, çoğu yatırımcının sığınaklara yönelmesine neden olurken, diğerleri hala çok değerli olan ABD dolarının göreli güvenliğini arıyor” dedi. katma.

Pazartesi günü yayınlanacak olan ABD ekonomik güncellemeleri, Doğu saatiyle 08:30’da Ocak dayanıklı mal siparişlerini ve Doğu saatiyle 10:00’da Ocak ayı bekleyen ev satışlarını içeriyor. Fed Başkanı Phillip Jefferson saat 10:30’da konuşacak

S&P 500, para politikasına duyarlı 2 yıllık Hazine getirisi TMUBMUSD02Y ile son üç haftada %4 kaybetti,
%4,844
%4,8’in üzerine çıkarak 15 yılın en yüksek seviyelerine yaklaştı. Ancak getiriler Pazartesi günü biraz daha yumuşak ve bu, yeni hafta başlarken hisse senetlerine yönelik hissiyata yardımcı oluyor.

Yine de BTIG baş teknik stratejisti Jonathan Krinsky, hisse senetleri için daha fazla düşüşe karşı temkinli.

Kaynak: BTIG

“Tatil kısalmışken SPX geçen hafta yılın en kötü düşüşünü yaşadı (%-2,67), çünkü momentum yenilenmeye devam ediyor. Sonuç olarak, esas olarak 200 günlük hareketli ortalamasını (3940) test etti ve son birkaç yılın yüksek hacimli bölgesine (3925-3950) indi. Bu alanların yakın vadede bir miktar destek sağlaması muhtemel olsa da, Aralık dip seviyelerine (3775) kapı açacak olan bir nihai kırılmanın altında olmasını bekliyoruz,” diye yazdı Krinsky müşterilere bir notta.


İlginizi Çekebilir

Bu şehirlerdeki kiracılar gelirlerinin %30’dan fazlasını konuta harcıyor ve Amerika’da gıda güvensizliği dört yılın en yüksek seviyesine ulaşıyor.

Merhaba Unsur.neter’lar. Bu en iyi hikayeleri kaçırmayın. Bu Silikon Vadisi Bankası müşterisi, özellikle bir kriz …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: