Anasayfa / Ekonomi Haberleri / 2023 Oscar özeti: En iyi konuşmalar, en büyük küçümsemeler ve diğer viral anlar

2023 Oscar özeti: En iyi konuşmalar, en büyük küçümsemeler ve diğer viral anlar

Eleştirmenlerce beğenilen çoklu evren filmi, Hollywood’un en büyük gecesinde tüm dikkatleri üzerine çekti ve “Everything Everywhere All at Once” en iyi film, en iyi kadın oyuncu, en iyi yönetmenlik, en iyi kurgu, en iyi orijinal senaryo ve en iyi dahil olmak üzere gecenin en önemli yedi ödülünü kazandı. yardımcı erkek oyuncu ve en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülleri.

Ancak Pazar günkü 95. Akademi Ödülleri sırasında pek çok unutulmaz an vardı – ancak hiçbiri geçen yılki gösteri sırasında Will Smith sunucu Chris Rock’ı sahnede tokatladığında yaşanan rezil olayı tam olarak yaşayamadı. Yine de, Hollywood’un en büyük gecesi, kırmızı halıyı “şampanya renginde” bir yürüyüş yolu (karışık tepkilere neden olan) ve Rihanna ve Lady Gaga’nın şovu durduran performansları ve evet, Smith’in tokatına göndermelerle değiştirerek başladı.

Görmek: 2023 Oscar’ları: Her Yerde Her Şey’in hakim olduğu tüm kazananların listesi

Bunun yerine HBO’da “The Last of Us” finalini izlemek için Akademi Ödüllerini kaçırmış olun ya da sadece önemli anları yeniden yaşamak istiyor olun, işte 2023 Oscar’larından en unutulmaz anlardan bazıları.

Kırmızı halı gözlemcileri, bej bir moda flopu olan ‘şampanya halısını’ mahvetti

Kırmızı halı, herhangi bir ödül şovunun temelini oluşturur, ancak moda tutkunları, özellikle Oscar kırmızı halısını terzilik Super Bowl’ları olarak görürler.

Yine de Akademi Ödülleri, bu yıl kırmızı halıyı yırttı – 1961’de kırmızı koşucuyu piyasaya sürdüğünden beri ilk kez – şampanya renginde bir halı lehine. Bunun nedeni, gelen yolcu alanının bu yıl kapalı olması ve dizinin kreatif direktörünün kırmızı gibi daha koyu bir halının görüneceğini hissetmesidir. fazla örtülü çadırın altında karanlık.

Ne yazık ki, birçok izleyici şampanyadan daha bej göründüğünden şikayet etti.

En iyi yardımcı kadın oyuncu adayı Jamie Lee Curtis bile (“Everything Everywhere All at Once” için) tweet’te kişiselleştirilmiş bir avuç içi emojisi ile değişime tepki gösterdi. “Halılar perdelerime uyacak” diye tweet attı.

Görünüşe göre ışıltılı Dolce & Gabbana elbisesi halıyla neredeyse aynı tondaydı, bu da yorumunu açıklıyor.

Sunucu Jimmy Kimmel, açılış monologunda izleyicileri sahneye çıkmamaları ve ‘onunla dalga geçmemeleri’ konusunda uyardı.

Elbette gece geç saatlerde sunucu ve komedyen Jimmy Kimmel, açılış monologunda Smith’in Rock’a tokat atmasına atıfta bulunacaktı. Kimmel şişlemesinin çoğunu geçen yıl Akademi Ödülleri şovmenleri ve seyirciler için donup kalmışken sakladı, Smith sahneye çıktı ve ikincisi Smith’in karısı hakkında bir şaka yaptıktan sonra Rock’a saldırdı.

“Akademi’nin yerinde bir kriz ekibi var. Tören sırasında öngörülemeyen veya şiddetli bir şey olursa, geçen yıl yaptığınız şeyi yapın: hiçbir şey, ”dedi Kimmel. “Orada otur ve kesinlikle hiçbir şey yapma. Saldırgana bir kucak bile açabilirsiniz.”

Devamını oku: Oscar sunucusu Jimmy Kimmel, açılış monologunda Will Smith’e tokat attı

Ayrıca, “Bu tiyatroda herhangi biri gösterinin herhangi bir noktasında şiddet eylemi yaparsa, size en iyi erkek oyuncu Oscar’ı verilecek ve 19 dakikalık bir konuşma yapmanıza izin verilecek” şeklinde şaka yaptı. Bu, Smith’in Rock’ı vurduktan sonra akşam geç saatlerde en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanması ve uzun bir kabul konuşması yapmasına izin verilmesiyle ilgiliydi.

Ve gösteri Doğu’da 10:00’a ve ötesine doğru sürüklenirken (neredeyse gece yarısına kadar bitmedi), Kimmel bunu kırdı, “Gösterideki bu nokta, tokatlamayı biraz kaçırmanıza neden oluyor, değil mi?”

Ke Huy Quan, kabul konuşması sırasında ‘bu Amerikan rüyası’ diye haykırdı

Gecenin oyunculuk ödüllerinden birini kazanan ilk “Everything Everywhere All at Once” yıldızı, en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü alan Ke Huy Quan oldu. En çok 1980’lerin “The Goonies” ve “Indiana Jones and the Temple of Doom” gibi hitleriyle tanınan eski çocuk yıldız, bu ödül sezonunun Külkedisi hikayelerinden biri oldu; Yıllarca çocukluğundaki başarısını tekrarlamak için mücadele ettikten sonra, “Her Yerde Her Şey” ona Altın Küre ve Oscar da dahil olmak üzere bir dizi ödül kazandırdı. Ve Quan, kabul konuşması sırasında, “Rüyalar inanmanız gereken bir şeydir. Neredeyse benimkinden vazgeçiyordum” dedi.

Doğrudan kameraya baktı ve ekledi, “Dışarıdaki hepiniz, lütfen hayallerinizi canlı tutun.”

Ayrıca, 1985 yapımı macera filminde Chunk’ı oynayan, ancak şimdi bir eğlence avukatı olan “’Goonies”in erkek kardeşi Jeff Cohen’e ömür boyu teşekkür etti. Cohen kimdir Quen’in “Everything Everywhere All at Once” sözleşmesini müzakere etti neredeyse 30 yıl sonra.

“Yolculuğum bir teknede başladı. Quan, bir mülteci kampında bir yıl geçirdim” dedi. ” Ve bir şekilde kendimi burada, Hollywood’un en büyük sahnesinde buldum. Böyle hikayeler ancak filmlerde olur derler. Bunun benim başıma geldiğine inanamıyorum. Bu – bu – Amerikan rüyası.

Jamie Lee Curtis Oscar’ını her yerde herkesle paylaştı

Oyunculuk efsanesi Curtis, Pazar günü “Everything Everywhere All at Once” ile en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü evine götürerek ilk Oscar’ını kazandı.

“Burada tek başıma dikiliyormuşum gibi göründüğünü biliyorum,” dedi, “ama öyle değilim. Ben yüzlerce kişiyim.” Filmi yapan herkese, menajerine ve halkla ilişkiler ekibine ve ayrıca yönetmen-kocası Christopher Guest dahil ailesine teşekkür etti. Her kişiye veya gruba teşekkür ederken, “Az önce bir Oscar kazandık,” diye tekrarladı.

İlk filmini 1978’de “Cadılar Bayramı” ile yapan “çığlık kraliçesi”, yaptığı “türdeki tüm filmleri” destekleyen hayranlarına da teşekkür etti. “Binlerce ve binlerce insan: Az önce birlikte bir Oscar kazandık!” bağırdı.

Gözyaşlarını, aynı zamanda efsane oyunculuk yapan ailesine – merhum Tony Curtis ve Janet Leigh – teşekkür ettiği için sakladı. “Az önce bir Oscar kazandım!” dedi gökyüzüne bakarak.

Ancak bu seçimle herkes heyecanlanmadı. Koltuk eleştirmenleri ödülün ya “Black Panther: Wakanda Forever” kraliçesi Angela Bassett ya da Curtis’in “Everything, Everywhere” başrol oyuncusu Stephanie Hsu’ya verilmesi gerektiğini tweetlediğinde “ROBBED” Twitter’da trend olmaya başladı.

‘The Banshees of Inisherin’deki eşek Jenny, gösteriyi kısaca çaldı – yoksa yaptı mı?

Kimmel, gösterinin yaklaşık yarısında “The Banshees of Inisherin”den Jenny olarak tanımladığı minyatür bir eşeği, “duygusal destek” eyer takmış sevimli yaratıkla dışarı çıkardı.

Kimmel, “Üzgün ​​hissediyorsan, gelip ona sarılmaktan çekinme,” dedi.

Ve hiç kimse hayvan aktörü görmekten insan rol arkadaşı Colin Ferrell kadar mutlu görünmüyordu.

Ancak Vulture, bir kaynağın New York Magazine popüler kültür sitesine, sahneye getirilenin Akademi Ödüllü filmde görülen eşeğin değil, “rastgele bir eşek” olduğunu söylediğini bildirdi.

Görsel efekt ödülünü takdim ederken ayı kostümü giymiş bir adamı sahneye çıkaran “Cocaine Bear” yönetmeni Elizabeth Banks de mansiyon ödülüne layık görüldü. Ayı kostümü giyen oyuncu da seyircilerden uyuşturucu almaya çalışırken pantomim yaptı, ancak sesini kaybetmiş gibi görünen Banks, “herkes gibi” Oscar sonrası partilerine kadar beklemek için ayı figürüne sertçe vurdu.

Lady Gaga duygusal ‘Hold My Hand’ performansını sergiledi

Stefani Joanne Angelina Germanotta, namı diğer Lady Gaga, “Joker: Folie à Deux. ” Ama ne de olsa Pazar günü “Top Gun: Maverick” güç baladı “Hold My Hand”in samimi bir canlı performansını verdiğinde başardı.

Şarkının “son derece kişisel” olduğunu ve “hepimizin birbirimize ihtiyacımız olduğunu, bu hayatta yürümek için çok fazla sevgiye ihtiyacımız olduğunu ve hepimizin bir kahramana ihtiyacımız olduğunu” açıklayarak başladı.

“Çevremizde mütevazi yerlerde kahramanlar var, ama içten içe kırılmış hissetsen bile kendi kendinin kahramanı olabileceğini görebilirsin.”

Bu yılki orijinal şarkı adaylarının beşi de Oscar’larda sahnede seslendirildi ve kazanan Rahul Sipligunj’ın “Naatu Naatu” ve “RRR” filminden Kaala Bhairava, özellikle dinamik bir dans performansıyla herkesi ayağa kaldırdı.

Ve Super Bowl devre arası şovundan yeni çıkmış olan Rihanna, “Black Panther: Wakanda Forever”dan “Lift Me Up” şarkısını seslendirdi.

Hugh Grant kendine ‘skrotum’ diyor

Ah, Hugh! Akşamın belki de en iyi sunucu anında, aktör Hugh Grant, yapım tasarımı ödülünü takdim etmek üzere aktris Andie MacDowell’e katıldı. Ve MacDowell’in cildini her gün nemlendirdiği ama asla nemlendirici kullanmadığı için “hala büyüleyici” olduğu konusunda alay etti, bu yüzden yüzünü işaret ederek ve kocaman bir kahkaha atarak “Ben temelde bir skrotumum,” dedi.

Ancak bu, model Ashley Graham ile süper garip bir kırmızı halı – özür dilerim, bej halı – etkileşiminden sonra geldi ve burada özellikle kimsenin kazandığını görmeyi dört gözle beklemediğini, takımını kimin yaptığını bilmediğini söyledi. ve Graham onun onu ne kadar çok sevdiğini söylediğinde, “Knives Out”un devamı niteliğindeki “Glass Onion”da “zar zor” olduğunu söyledi.

John Travolta, ‘Grease’ başrol oyuncusu Olivia Newton-John’u hatırlarken boğuluyor

John Travolta, geçen yaz vefat eden merhum “Grease” kostarı Olivia Newton-John’a hala “umutsuzca bağlı”. Aktör, Akademi’nin geçen yıl vefat eden eğlence sektöründeki erkek ve kadınlara saygılarını sunduğu Oscar’ların “Anısına” bölümünün girişini yapmakta zorlanıyor gibiydi. Ancak, “Kalplerimize dokundular, bizi gülümsettiler ve her zaman umutsuzca bağlı kalacağımız sevgili dostlar oldular…” derken sesi tamamen kırılmıştı ve Newton-John’u hatırladığı açıktı. , “Grease” de “Umutsuzca Sana Adanmış” şarkısını söyleyen kişi.

En İyi Erkek Oyuncu Brendan Fraser: ‘Demek çoklu evren böyle görünüyor’

“The Whale” yıldızı Brendan Fraser, en iyi erkek oyuncu ödülünü kabul ederken oyunculuk sektöründe bulunduğu 30 yılda “işlerin benim için her zaman kolay olmadığını” hatırladı.

Kabul konuşmasında, “Bana yaratıcı bir cankurtaran halatı atıp beni ‘The Whale’ adlı güzel gemiye çektiği için Darren Aronofsky’ye minnettarım” ve “Size yalnızca şunu söylemek istiyorum” gibi pek çok deniz metaforu kullandı. balinalar yetenek derinliğinde yüzebilir [fellow nominee] Hong Chau.”

Michelle Yeoh, en iyi kadın oyuncu ödülünü kazanan ilk Asyalı kadın olurken ‘bu, yapım aşamasında bir tarih’ diyor

60 yaşındaki Michelle Yeoh, en iyi kadın oyuncu dalında ilk Oscar’ını kabul ederken, “Hanımlar, kimsenin size en iyi zamanınızı geçtiğinizi söylemesine izin vermeyin,” dedi – tahmin ettiniz – “Her Şey Her Yerde Hepsi Aynı Anda. ”

Bu ödülü kazanan ilk Asyalı kadın olarak tarihe geçen aktris, “bu gece izleyen bana benzeyen küçük kız ve erkeklere” de seslendi ve ekledi: “Bu bir umut ve olasılıklar ışığı. Bu, büyük hayallerin ve hayallerin gerçek olduğunun kanıtıdır.”

En iyi film ödülünü ‘Her Şey Her Yerde Hepsi Aynı Anda’

Gecenin en büyük galibi Pazar gecesi eve yedi ödül kazandıran “Her Şey, Her Yerde Hepsi Aynı Anda” oldu.

Ve daha fazla Oscar kapsamı için:

Oscar 2023: 126.000 dolarlık hediye çantalarının içinde ne var?

Oscar ödüllü yönetmen Steven Soderbergh, ‘Filmlerin ben büyürken yaptıkları gibi bir önemi yok’ diyor.

Chris Rock, Will Smith’e neden vurmadığına dair: ‘O vuruşu Pacquiao gibi aldım’


İlginizi Çekebilir

Üvey annem, babamın mirası üzerindeki haklarımdan feragat etmemi istiyor. Şimdi ne var?

Ne yazık ki geçen Eylül ayında beklenmedik bir şekilde öldü. Ölümcül bir hastalıkla mücadele ediyordu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.