Anasayfa / Ekonomi Haberleri / 2018 – G20 Zirvesi Sona Erdi

2018 – G20 Zirvesi Sona Erdi

2018 – G20 Zirvesi Sona Erdi

Merhana Kripto Mangır ve coin severler.

Bu aralar hepinizin bildiği G20 zirvesi gündemi meşgul etmekteydi. Bu kaos ortamından, Bitcoin ve altcoinler de nasibini aldı tabi. G20 zirvesi başlamadan düşüşe geçen kripto paralar, yapılan açıklamaların ve görüşme süreçlerinde alınan kararlar doğrultusunda kriptocuların yüzünü güldürmeye başladı.

Bu süreci biraz hatırlayalım:

Bu sene 13. düzenlenen G20 zirvesi, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te 18-20 Mart tarihleri arasında yapıldı. Zirveye dünyanın en güçlü ekonomisine sahip 19 ülkesi ( Türkiye, ABD, İngiltere, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Rusya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Güney Kore) ve Avrupa Birliği Komisyonu katıldı.

G20 zirvesinden önce özellikle AB, Bitcoin ve kripto paraların ele alınmasını istedi. Fransa ekonomi bakanı Bruno Le Maire, kripto paralar hakkında yasal düzenlemelerin getirilmesi gerektiği açıklamasını yaptı. Bu düzenlemelerin gerekli olduğu görüşünü desteklemek içinse kripto paraların kara para aklamasında kullanıldığını savundu.

Bununla beraber FED’in Bitcoin hakkında yapmış olduğu “Bitcoin’in gerçek değeri $1800’dır.” açıklaması ile beraber  kripto market hacmi ve kripto para değerleri ciddi düşüş yaşadı. Market hacmi $330 milyar ve Bitcoin değeri $7700’lara kadar geriledi.

Çoğu kişinin kafasında olan soru G20 zirvesinin sonuçlanması ile beraber cevap buldu. G20 zirvesinden tam beklenen sonuç çıkmasa da beklenene yakın bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada coinlere, kripto para değil kripto varlık denmesi gerektiği vurgulandı. Bu durum da kripto paralara vergi yada denetim gelebileceği yönünde yorumlandı.

Fakat bu açıklamanın bir de iyi tarafı var. Bu tarz bir açıklamanın yapılması “Kripto alanının, dünyanın önde gelen 19 ülkesi ve AB Komisyonu tarafından tanınması” olarak anlamında yorumlandı. Bu durum da kripto para değerlerinin yükselişe geçmesini tetikledi. G20 zirvesinin bitmesi ile Bitcoin ve altcoinler yükseliş sinyalleri verdi.

Ayrıca G20 zirvesi sonrasında, ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada önemli olanın blockchain teknolojisi olduğunu söyleyerek blockchain teknolojisi üzerinde çalışmaların olup olmadığı sorusunu akla getirdi.


İlginizi Çekebilir

Konut kredisi oranları yüzde 7’de kalıyor ancak ilk kez alıcılar geri durmuyor

Sayılar: Oranların %7’nin üzerinde kalmasına rağmen, ilk kez ev satın alma faaliyetlerindeki artışın etkisiyle ABD …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.