Anasayfa / Alışveriş / Twitter, Slack’in rakibini satın aldı!

Twitter, Slack’in rakibini satın aldı!

Toplumsal medya devi Twitter, Slack gibisi Quill isimli platformu bünyesine kattığını duyurdu. Bu ortada, geçtiğimiz hafta Twitter’ın CEO’su değişmişti. Platformun kurucusu Jack Dorsey‘in istifasının akabinde yeni CEO Parag Agrawal oldu. İşte bu son satın alma süreci de yeni CEO’nun vazifeye başlamasından kısa mühlet sonra geldi.

Bununla birlikte, Quill esasen Slack’in bir numaralı rakibi olarak gösteriliyor. İş odaklı bir iletileşme servisi olan Quill ile muahedenin koşulları ise bilinmiyor.

Twitter, Quill ile ne planlıyor?

Şirketler bugün yaptıkları açıklamada, Twitter’ın iş odaklı iletileşme alanında Slack’in rakibi olan Quill’i satın aldığını duyurdu. CNET’in haberine nazaran toplumsal medya devi Twitter’ın amaçları aslında açıkça ortada. Zira kendi direkt iletileşme fonksiyonunu geliştirmek için bu muahedeyi yaptı.

Hem Twitter hem de Quill, muahedenin özel kurallarını açıklamadı. Bununla birlikte Quill’in açıklamasında, “Twitter ile birlikte, çevrim içi irtibatı herkes için daha tesirli hale getirmek için yepyeni gayemizi sürdürmeye devam edeceğiz” sözü yer aldı.

Bu ortada, değerli bir duyuruyu atlamamak gerekiyor. Zira Quill muahedenin bir modülü olarak faaliyetlerini durduracak. Bu nedenle, kullanıcılara ileti geçmişlerini dışa aktarmak için 11 Aralık gününe kadar müddet verdiler. Akabinde servis kapanıp tüm bilgiler sunucularından silinecek.

Dışa transfer ile ilgili Quill bir açıklama yaptı. Buna nazaran, tüm takımın yani tüm genel kanalların gördüğü iletileri dışa aktarmak mümkün. Özel DM’lerdeki, kümelerdeki yahut özel kanallardaki hiçbir bildiri ise dışa aktarmanın kesimi değil. Ayrıyeten hesabını ve / yahut grubunu silmek isteyenlere de müsaade veriliyor. Bununla birlikte, etkin üyeler geri ödemelerini de alacak.

Twitter’dan Nick Caldwell bir tweet’te, Quill grubunun Twitter’ın direkt iletiler üzerindeki çalışmasını hızlandırmaya yardımcı olacağını söyledi.


İlginizi Çekebilir

Meta’da skandal: Instagram, taciz karşısında sessiz kalıyor!

Dijital Nefretle Çaba Merkezi, Instagram kullanıcılarının bildirilerini bahis alan bir araştırma yaptı. Araştırma sonuçlarına nazaran Instagram ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: