Twitter, kullanıcılar tarafından uzun bir vakittir istenen, hatta toplumsal medya üzerinde sıkça gündem olan ve şirketin yüzde 9.2 payını satın alan Elon Musk tarafından da geçtiğimiz periyotta gündeme getirilen Tweet düzenleme butonu üzerinde çalıştığını açıkladı.
Sonunda Tweet düzenleme butonu geliyor!
Twitter, kullanıcıların tweetlerini paylaştıktan sonra düzenlemelerine müsaade vereceği Tweet düzenleme butonu üzerinde çalıştığını duyurdu. Uzun vakittir kullanıcılar tarafından istenen bu özellik sayesinde artık harf kusuru yaptığınız yahut makul bir kısmını düzenlemek istediğiniz tweetleri kaldırıp tekrar paylaşmanız gerekmeyecek.
— Twitter Comms (@TwitterComms) April 5, 2022
Şirket, bugün gece saatlerinde yaptığı açıklamada şunları söyledi:
artık herkes soruyor…
evet, geçen yıldan beri bir düzenleme özelliği üzerinde çalışıyoruz!
hayır, fikri bir anketten almadık ????
Neyin işe yaradığını, nelerin yaramadığını ve nelerin mümkün olduğunu öğrenmek için önümüzdeki aylarda @TwitterBlue Laboratuvarlarında testleri başlatıyoruz.
Her ne kadar kullanıcılar tarafından büyük bir istek olsa da Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey, geçmişte yaptığı konuşmalar sırasında bu türlü bir özellik ekleme konusunda isteksiz olduğunu belirtmişti. Çünkü paylaşılan bir Tweet, geniş kitlelere ulaştıktan sonra değiştirilirse (tamamı değiştirilebilir olursa) manasının bozulabileceğinden telaş ettiğini lisana getirdi. Bu nedenle kendi hesabına gelen “Ne vakit bu özelliği getireceksiniz?” biçimindeki sorulara, “muhtemelen hiçbir zaman” halinde cevap veriyordu.
Natürel vakit içerisinde Facebook ve Instagram üzere pek çok platform kullanıcılardan gelen bu geri bildirimi olumlu bir formda kıymetlendirerek düzenleme butonlarını etkin etti. Üstelik bu durum şimdiye kadar Dorsey’in endişelendiği üzere olumsuz bir duruma da sebep olmadı.
Doğal şirket aslında geçtiğimiz 1 Nisan günü, bir düzenleme butonu üzerinde çalıştıklarını söyledi. Lakin bunu 1 Nisan latifesi olarak paylaştığı düşünüldü. Lakin Twitter eser sorumlusu Michael Sayman daha sonra bu tweet’i şirketin bilhassa ilgili “resmi açıklaması” olarak işaret etti.
Bugün itibariyle şirketin yüzde 9.2’lik payını elinde tutan Elon Musk, daha evvel kullanıcılara bu özelliğin gelmesini isteyip istemediğini sorduğu bir anket yayınlamıştı. Burada da sonuç büyük bir çoğunlukla istendiği tarafında çıktı. Lakin Twitter, bugün yaptığı açıklamada anket sebebiyle bu özelliğin gelmediğini, hatta 1 yıl evvel geliştirmeye başladıklarını söyledi.
Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da yahut yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!