Anasayfa / Alışveriş / Öldükten sonra datalarımız nereye gidiyor? İşte Gmail kendini imha butonu!

Öldükten sonra datalarımız nereye gidiyor? İşte Gmail kendini imha butonu!

Toplumsal medya üzerinde yaptığımız paylaşımlar, gönderdiğimiz mailler ve bulut sisteminde sakladığımız bilgiler de dahil pek çok şey biz ölsek bile orada kalmaya devam ediyor. Natürel Facebook üzere kimi platformlar, bireylerin hesaplarını ortamızdan ayrıldıktan sonra anma sayfasına dönüştürebiliyor. Bunun bir gibisi de Gmail tarafından sunulan kendini imha butonuyla sağlanıyor. Pekala bu özellik nasıl kullanılıyor?

Gmail kendini imha butonu nasıl çalışıyor?

Instagram ve Facebook üzere platformlarda bulunan hesaplarımızın biz öldükten sonra arkadaşlara açık bir anma sayfasına dönüyor olması epeyce hoş bir özellik. Ancak e-posta sistemi için buna emsal bir şey yapmak pekte mümkün değil.

Lakin Google, buna karşı büsbütün hazırlıksız sayılmaz. Çünkü Gmail özellikleri ortasında bulunan ve tabiri caizse kendini imha butonu özelliği sayesinde, hesabınıza uzun bir mühlet giriş yapmazsanız, sizin yerinize tüm bilgilerinizi silerek hesabı kapatabiliyor.

Alışılmış bunu sırf vefat için değil, kullanmayı bıraktığınız yahut bırakacağınız ek hesaplarınız varsa onlar için de otomatik olarak ayarlayabilirsiniz. Örneğin rastgele bir hesabınıza 3 ay, 6 ay, 12 ay ve 18 ay içerisinde girmezseniz otomatik olarak tüm bilgileri silmesini sağlayabilirsiniz.

Bunun için ayarlar kısmından Faal Olmayan Hesap Yöneticisi sayfasına gitmeniz ve burada üstte bahsettiğimiz üzere 3 ila 18 ay ortası bir müddet seçerek etkin edebilirsiniz. Olurda daha sonra bu kararınızdan vazgeçmek isterseniz, Google, hesabın silinmesine 1 ay kala size 2. e-posta adresiniz ve telefonunuz üzerinden ihtar bildirisi gönderecek.

Buna ek olarak Google, bu mühletin sonunda hesabınız aktif olmadığında dilerseniz bilgilendirebileceğiniz on şahsa kadar seçim yapabilmenize, hesabınızı silmesi için birini yetkilendirebilmenize ve hesap kapandığında ise size e-posta göndermeye çalışan bireylere göndermek üzere otomatik bir bildiri seçip, datalarınızın belli bir kısmını seçtiklerinizle paylaşmanıza imkan sağlayacak.

Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da yahut yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!


İlginizi Çekebilir

Meta’da skandal: Instagram, taciz karşısında sessiz kalıyor!

Dijital Nefretle Çaba Merkezi, Instagram kullanıcılarının bildirilerini bahis alan bir araştırma yaptı. Araştırma sonuçlarına nazaran Instagram ...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogcu bunu beğendi: