İsim değişikliğine gitmeden evvel Facebook olarak bilinen Meta, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, kendi platformlarını taklit ederek kullanıcı isimlerini ve şifreleri çalmak için kimlik avcılığı yapanlara karşı yasal süreci başlatarak dava açtığını söyledi.
Meta kimlik hırsızlarına geçit vermiyor
Kuzey Kaliforniya’daki bir federal mahkemede açılan dava, 2019’dan bu yana Facebook, Instagram, Messenger ve WhatsApp platformlarının giriş sayfalarını taklit ve sayısı eden 39 bini aşan internet sitesi oluşturulduğunu söylüyor.
Meta, taarruzun ardında kimin olduğunu bilmiyor. Lakin bu internet sitelerinin, şirketin çatısı altındaki platformların kullanıcılarını amaç aldığı ve kullanıcı ismi ile şifreleri üzere hassas bilgileri ele geçirmek için tasarlandığını söylüyor.
Yapın bu çalışmalar, dünyanın en büyük toplumsal ağının kimlik avı ile nasıl çaba etmeye çalıştığını öne çıkartıyor. Meta’nın platform ve dava yöneticisi Jessica Romero bir blog yazısında şunları söyledi:
Bölümde kimlik avı taarruzları raporları artıyor ve bu aksiyonu hücumun gerisindeki bireylerin kimliklerini ortaya çıkarmak ve ziyanlı davranışlarını durdurmak için yapıyoruz
Temmuz ayında, Kimlik Avı Tedbire Çalışma Kümesi, kümenin raporlama tarihindeki en yüksek aylık toplam olan 260 bin 642 kimlik avı saldırısı kaydettiğini söyledi. Ayrıyeten kümenin başkanına nazaran 2020 yılından bu güne kadar bu sayı iki katına çıktı.
21 sayfalık davada, ismi açıklanmayan sanıklar, San Diego merkezli teknoloji şirketi Ngrok tarafından “internet trafiğini web sitelerinin barındırıldığı yeri gizleyecek şekilde” sağlanan hizmetleri kullanarak kimliklerini gizleyebildiler. Şirket davada sanıkların toplumsal ağın hizmet kaidelerini, Kaliforniya’nın Kimlik Avı Muhafaza Yasasını ve ticari marka ihlalini yasaklayan federal bir maddeyi ihlal ettiğini tez ediyor.
Siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!