Anasayfa / Girişimcilik / Girişimciler İçin 8 Önemli Tavsiye

Girişimciler İçin 8 Önemli Tavsiye

Başarıyı nasıl tanımlıyorsunuz? Günlük yaşamınızda başarıyı nasıl yaşıyorsunuz? Bu sorular kulağa bir yoga eğitmeninin sık sık yinelendiğinde ruhani güçlerini uyandırdığı mübarek sorular gibi gelse de sorulmasının bir hedefi var.

Bir girişimcinin başarıya ulaşması tamimiyle kendisi ile ilgilidir ve bu başarıya ulaşabilmek amacıyla alttaki sekiz tavsiyeyi aklınızın bir köşesinde tutmanızda yarar var.

 1- İş Tutumunuzu Gözden Geçirin

Tutumunuz sadece günlük yaşamınızda ilgi etmeniz gereken bir neden değil. İş yaşamınızda tutumunuz hevesli, destekleyici, ilgili olmalı. Bu sayede insanlar sizin yaptığınız işe ilgi duyar ve ürünleriniz de ilgi çeker. Kısacası iş yaşamındaki tutumunuz çok mühim olmasından belli Aralıklarla iş yaşamınızdaki tutumlarınızı gözden geçirin.

 2- Başarısızlığın Negatif Etkisinden Kurtulmak İçin Tutkularınızı Kullanın

Tutku genelde ateş ile kıyaslanır ama ateş elementi hem yaratma hem de yok etme özelliğine sahiptir. Başarısızlığın sizde oluşturduğu yangını söndürmede tutku mühimdir. Tekrar ve yine başarısız olsanız bile sizi hiç yılmadan yola devam etmeye itecek tutkunuz nedir?

Bu soruya vereceğiniz yanıt hedeflerinizi de içeresinde barındıracağından sizi her daim amaca kitlenmiş tutar. Çünkü başarısızlık hayallerinizi yerle bir ettiğinde tutku zedelenmiş egonuza bir ilaç gibi gelir.

3- Özgünlük Çok Önemlidir

Günümüzde iş yaşamının odağı bundan sonra şeffaflığa dayanmakta. Ancak bir girişimci olarak şeffaflık kadar iş yaşamınızda orijinal olmanız da gerektiğince mühim zira siz kendi markanızın yüzüsünüz.

İnsanlar sadece sizin profesyonel yaşamınızla değil şahsi yaşamınızla da ilgileniyor. Bu da davranışlarınızın işinizin karakterini büyük ölçüde etkilediği manasına geliyor. Bu amaçla yaptığınız şeylerde orijinal olun. Özgün olduğunuzda şeffaflık da kendi kendine gelecektir. Farklıysanız, farklılığınızı ön plana çıkarın.

4- Teknolojinin Arkasına Sığınmayın

Bilgisayarınızın, akıllı telefonunuzun ya da internet sitenizin arka kısmına sığınmayın ve insanlar ile bire bir etkileşime geçmeye başlayın. İş gerçekleştirme ve yapabilmek amacıyla teknolojinin arka kısmına sığınmamalısınız zira iş yaşamı hala insanlar ile etkileşimi baz alıyor. Teknoloji çağında olsak bile yüz yüze etkileşim geri plana atılmamalı.

Elbette kendi platformunuzu oluşturun. Ancak belirli bir başarıya ulaştığınızda kendiniz yerine diğer birini ya da bir teknolojik aracı insanlar ile etkileşim kurması amacıyla yetkilendirmeyin. Görünür olun. Bunu markanızın ününü yükseltmek amacıyla değil orijinal etkileşimin gücünü etkili bir biçimde kullanabilmek amacıyla yapın.

5- Genel Sağlığınız Ön Planda Olsun

Bir girişimci olarak iş-sosyal yaşam dengesini kurabilmek nerdeyse hayal gibidir. Çünkü çalışanlarınızın belirli çalışma saatleri varken sizin yoktur. Bir girişimci olarak her daim ulaşılabilir olmalı ve iş takibini yapmanız gereklidir.

Bu amaçla sağlığınızı her şeyden önde tutmanız gerektiğince mühim. Burada sıhhat derken bu sadece fiziksel sağlığınız değil aynı surete ruhsal sağlığınız amacıyla de geçerli. Çünkü senelik check-up’larınızı ve kontrollerinizi yaptırmak ve kendinize vakit ayırmak iş performansınızın daha yüksek olmasını sağlar.

Genel sağlığınız fiziksel, zihinsel, sosyal ve ruhsal sağlığınızı içerdiğinden ailenizle süre geçirin, zihninizi boşaltmak amacıyla kendinize süre ayırın, dostlarınızla kahve içmek amacıyla vakit yaratın ve sizi mutlu eden şeyleri yapın. Eğer sağlığınıza saygı göstermezseniz, enerjiniz azalır ve en sonucunda ya güçten düşer ya da kendinizi bıkmış hissedersiniz.

 6- Başarınızda Katkısı Olan İnsanları Ödüllendirin

Birçok insan iş yaşamında başarılı olmayı bir strateji oyununa benzetirler ancak bir ya da atılmamalıdır ki bu oyunda başarılı olmalarını olası kılan ufak şahısları unutan insanlar var. Satranç oyununda her bir taş ayrı ciddiye sahiptir. Online çok oyunculu oyunlarda her gruptaki tüm oyuncular oyunu kazanmada bir rol oynarlar.

Bu amaçla sizin başarıya ulaşmanızda tesiri olmuş şahısları unutmayın. O şahısları ödüllendirin ve grup üyelerinize daha iyilerini yapabileceklerini aşılayarak onların gerçek potansiyelini meydana çıkartın. Takımınızdaki her bir üyeyi gerektiğince ilgi alanları ve tutkuları ile temaslı projelerde görevlendirmeye özen gösterin. Günün sonucunda grubun her bir delegesi masaya nasıl bir iş koyuyor? Daha hareketli neticeler elde etmek ve çalışanlarınızın ufuklarını genişletmek amacıyla az tecrübeli olan grup üyeleri ile tecrübeli grup üyelerini gruplandırın.

7- Kalite Nicelikten Önce Gelir

İş yaşamında nicelik ve nitelik tutarsız bir dengeye sahiptir. Bu amaçla bir çalışan adayının özgeçmişinde yazan niceliklerin ötesinde kime para ödeyeceğinizi bilmelisiniz. Örneğin Singapur’da geleneksel endüstrileri ayakta tutmak adına profesyonel kariyere sahip çalışanlar kâğıt üzerindeki işlerinin yanı sıra el yeteneklerini ilerletmek adına destek alıyorlar.

Bu şu demek; işe birini alırken sadece o bireyin özgeçmişinde yazan şeylere bakmayın. Profesyonel yaşamın dışında o şahıs nasıl biri? Adayın iş görüşmesinde size göstermeyi tercih ettiği yüzünün arkasındaki gerçek yüzünün nasıl olduğunu öğrenmeye çalışın. Öyle ki birtakım adaylar iş ilanınızdaki tüm özelliklere sahip olsa da şahıslığı şirketinizin kültürü, değerleri, uzun vadeli hedefleri ve vizyonu ile uyuşmayabiliyor.

8- Geri Bildirimleriniz Konusunda Stratejik Olun

Yeni mamulünüzü bir an evvelce pazara sürmek amacıyla heyecanlı olsanız da büyük gün gelmeden evvelce mamulünüzü müşteri deneyimlerini asli alarak yine ve yine test etmeli, müşterilerden gelen geri bildirimlere açık olmalısınız. İstatistiklere göre müşterilerin %64’ü müşterisi oldukları markanın gerçek süreli bir geri dönüş yapmasını bekliyormuş.

Bu yüzden siz de geri bildirimlerinizde stratejik olmalısınız. Firmanız içeresindeki departmanlar birbirleri ile etkileşim durumunda olarak geri bildirim verilerini birbirleri ile paylaşmalı ve çapraz analiz yapmalılar. Departmanların birbirleri arasında yaptığı bu veri paylaşımı firmanızın müşterilerin gereksinimlerine ve arzularına göre hareket etmesine yardımcı olur.

Kısaca özetlememiz gerek görülürse her gün işinize tutkuyla gidin; orijinal ve görünür olun. İş alımı yapar iken adayların özgeçmişlerinin ötesini görmeye çalışın ve mamulünüzü pazara sürmeden evvelce müşterilerinizden gelen geri bildirimler konusu ile ilgili stratejik davranın. Çalışanlarınızı ödüllendirin. Genel sağlığınızı ihmal etmeyin ve çalışanlarınıza bu hususta numune olun. Siz tüm bu tavsiyelere ilgi ettiğinizde hak ettiğiniz başarıyı elde etmemenizin olanağı yok.


İlginizi Çekebilir

Sevilen oyun imalcisi, Blizzard ile birleşti!

Oyun dalında birtakım isimler hiç unutulmaz. O denli firmalar var ki onların bir iş üzerinde çalıştığını duyduğumuzda bile heyecanlanıyoruz ...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.