Anasayfa / Ekonomi Haberleri / Kripto Pazarının Yeni Oyuncusu : Rockefeller Ailesi

Kripto Pazarının Yeni Oyuncusu : Rockefeller Ailesi

Kripto Pazarının Yeni Oyuncusu : Rockefeller Ailesi

Merhaba Mangır ve coin severler,

Kripto basını, Soros’un kripto pazarına gireceğini, bu alanda çalışmalar yapacağını duyduğunda yeterine şaşkına dönmüştü ki bir diğer haber de dünyanın en zengin ailesinden geldi. Hepimizin az yada çok tanıdığı ABD’nin köklü ve kurucu ailelerinden olan Rockefeller ailesi kripto pazarına girmeye karar verdi.

Rockefeller ailesinin sahip olduğu $3 milyarlık yatırım şirketi Venrock, kripto pazarına giriş yaptı. Venrock firması, 1969’dan beri ABD’nin Kaliforniya eyaletinde faaliyet gösteren yatırım firmasıdır. İsmini Venture (yatırım) ve Rockefeller ailesinin kelime birleşiminden almaktadır.

Venrock firması bugüne kadar birçok dünya devi şirket ile çalışmıştır. Apple ve Intel bu şirketlerden sadece 2sidir. Ailenin de özellikle teknoloji ve bilim alanında yatırım ve ortaklıklar üzerine çalıştığı düşünülecek olursa kripto pazarına girmelerinin oldukça mantıklı bir hamle olduğu görülmektedir.

Rockefeller ailesi üyeleri, ticaret dışında siyasetin de içerisindedir. ABD başkan yardımcılığı, senatörlük ve parlemento üyeliği yapmış aile üyeleri vardır. Bu durum da Rockefeller ailesinin akıl almaz boyutta servete sahip olması anlamına gelmektedir. Hatta bu güçleriyle dolar spekülasyonu yapak dünya çapında ticarete yön vermektedirler.

Fakat bu durum akıllarda soru işaretlerinin oluşmasına da neden olmuyor değil. İlk çıktığı günden bu yana topluma olumsuz olarak lanse edilen ve aşırı değer kazanması nedeniyle “ponzi” kefesine koyulan Bitcoin üzerine böylesi dünya devlerinin yönelmesi kafa karıştırıcı.

Özellikle de bildiğimiz anlamda “dolar darphanesi” olan dünyanın en güçlü ailelerinden birinin bu sektöre girecek olması kafa karıştırıcı. Önce Soros, şimdi ise Rockefeller ailesi. Bu durum gösteriyor ki kripto dünyası da büyük ellerin hakimiyeti altına girmeye başladı. Her ne kadar spekülasyon yaratsalar da bu piyasanın içerisinde olacaklar.


İlginizi Çekebilir

Konut kredisi oranları yüzde 7’de kalıyor ancak ilk kez alıcılar geri durmuyor

Sayılar: Oranların %7’nin üzerinde kalmasına rağmen, ilk kez ev satın alma faaliyetlerindeki artışın etkisiyle ABD …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.